Tuesday, February 24, 2009

Malaysiakini : PPSMI - Khairy terima surat cabaran debat Pemuda PAS

Oleh : Bro Jinggo

Naib Ketua Pemuda Umno, Khairy hari ini menerima surat cabaran debat dari Ketua Pemuda PAS, Salahudin Ayub tengahari tadi di lobi Parlimen , beliau bersetuju menerima surat jemputan debat tersebut bagi mewakili Pergerakan Pemuda Umno Malaysia.

Debat tersebut membincangkan isu pengajaran dan pembelajaran sains dan matematik dalam bahasa Inggeris (PPSMI) dan ISA.

Khairy akan berbincang terlebih dahulu, untuk meminta persetujuan dan pendangan dari Ketua Pemuda UMNO, yang juga Menteri Pelajaran, Datuk Seri Hishammuddin Hussein dan juga kepada Pergerakan Pemuda UMNO Malaysia, berhubung dengan cabaran debat tersebut.

Menjawab soalan pemberita pada sidang akhbar selepas menerima surat berkenaan , Salahuddin berkata bahawa beliau menghormati Khairy sebagai seorang pemimpin muda yang sedia memikul tanggungjawab , menerima cabaran debat tersebut. Salahudin berkata beliau menghormati Khairy sebagai seorang pemimpin muda yang membina yang mengamalkan sikap politik yang terbuka. Justeru itu bermulalah satu jambatan perbincangan dan muzakarah bagi orang melayu dan Islam.

Beliau juga turut berkata bahawa beliau percaya Khairy bakal menjadi Ketua Pemuda UMNO pada pimilihan UMNO bulan Mac yang akan datang dan memuji sikap keberanian Khairy sedia menyahut cabaran dari Dewan Pemuda PAS.

Kenyataan dari Salahuddin tersebut membuktikan bahawa Khairy adalah seorang pemimpin yang dihormati dan disegani oleh pihak pembangkang dan beliau sentiasa sedia menyahut cabaran dari pihak lawan bila-bila masa sahaja.

Rentetan sebelum : sila baca

5 comments:

Anonymous,  February 24, 2009 at 5:09 PM  

Saya menghormati dengan keberanian yang ditunjukkan oleh yb kj....

saya juga turut menyokong agar yb kj sahaja yg turun berdebat dengan pembangkang, setelah menyaksikan kepetahannya berdebat dengan husam musa musim yang lalu...

sokongan padu

Nurkilan

Senapang Patah February 24, 2009 at 6:45 PM  

Salam Bro..

1. Perubahan - Sikap keterbukaan Khairy ini amat dikagumi oleh Ketua Dewan Pemuda Pas dan menganggapnya sebagai satu era baru di mana parti pembangkang boleh bersekemuka dan duduk semeja bagi membincangkan isu-isu Melayu dan beliau merasa yakin bahawa Khairy adalah pemimpin muda yang mampu membawa pembaharuan kepada Pemuda dan akan memenangi pemilihan Ketua Pemuda UMNO yang akan berlangsung tidak lama lagi.2. Berani - Sebenarnya ada wajarnya tindakan yang telah diambil oleh Khairy Jamaluddin agar Pemuda UMNO tidak dianggap sebagai penakut dan enggan membincangkan secara terbuka mengenai isu melibatkan bangsa. Tidak salah menerima surat jemputan tersebut dan keputusan untuk mengadakan debat akan diputuskan oleh Ketua Pemuda UMNO setelah membincangkan di peringkat tertinggi kepimpinan Pemuda. Ini jelas membayangkan Pemuda tidak gentar dengan sebarang cabaran yang diberikan oleh pembangkang. Inilah pembaharuan yang perlu ada dalam Pemuda yang BERANI.3. Setiakawan - Sikap setiakawan juga perlu ada dalam pemuda bukan hanya dikalangan ahli tetapi perlu diterapkan dan ditunjukan kepada pemuda pembangkang untuk memenangi hati mereka. Sikap serang dan menghentam sahaja tidak mungkin akan dapat memujuk pemuda pembangkang untuk menerima UMNO.Khairy telah membuktikan bahawa beliau telah menerapkan sikap Pemuda perlu berubah, berani serta mempunyai sikap setiakawan tidak kira dengan sesiapa sahaja dalam pertemuan beliau dengan Ketua Dewan Pemuda Pas tengah hari tadi. Sikap ini amat penting bagi Ketua Pemuda UMNO.

Anonymous,  February 24, 2009 at 9:46 PM  

pemuda nibong tebal sts berdiri teguh di blkg kj

idop kj...

kj mmg seorang yg berani..


pliz add our blog to show ur support to us...

http://pemudanibongtebal.blogspot.com/

Pejuang Bangsa February 24, 2009 at 11:58 PM  

PB menyokong YB KJ turun berdebat isu PPSMI ini walaupun dasar ini diperkenalkan oleh bapa muhkriz sendiri. tetapi kita nampak kemampuan anaknya untuk mempertahankan PPSMI ini jika berdebat dengan PAS.

BRO JINGGO February 25, 2009 at 1:58 PM  

salam semua..

salam pemuda nibong tebal, saya sudah pun membuat link blog saudara disini.. terima kasih diatas sokongan padu dari saudara...

Salam Perjuangan


BJ

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin

About This Blog

Web blog ini bukanlah laman web rasmi YB Khairy Jamaluddin , web blog ini adalah tanda sokongan kami Pro Khairy yang membayangkan sokongan kami tidak pernah terhenti kepada beliau.

Apa juga badai , fitnah dan niat yang tidak baik bukanlah halangan kepada kami yang akan terus menyokong YB Khairy Jamaluddin kerana nawaitu kami yang mahu melihat pemimpin ini terus gagah di persada politik tanah air.

Kami menulis bukan kerana nama harta atau wang berjuta , kami menulis kerana perjuangan dan kesetiaan yang lahir dari nawaitu yang ikhlas , Kami percaya Allah SWT sahaja yang maha kuasa yang akan menentukan yang boleh menghukum dan memberikan balasan setimpal kepada yang berniat jahat kepada kami dan pemimpin yang kami sayangi.

Kami akan teruskan perjuangkan dan terus menyokong YB Khairy Jamaluddin.

Kumpulan Pro Khairy.


PROKJ FAN CLUB CHAT ROLL

Followers

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP