Thursday, September 17, 2009

Kj terjemahkan teguran Tun sebagai teguran orang yang berpengalaman
Dalam sesi soal jawab antara KJ dengan tetamu pada malam berbuka puasa KJFC beliau telah ditanya dengan berbagai bagai soalan yang spontan oleh bloggers dan juga ahli KJFC dan beliau juga menjawab soalan soalan dengan selamba. Antara soalan yang ditanya oleh bloggers adalah tentang perasaan KJ terhadap Tun Mahahthir Mohammad yang selalu menekan beliau. Menurut bloggers yang memberikan soalan , jika kita lihat , politik KJ tidak kurang juga hebatnya, kerana bagi orang yang ditekan oleh Tun Mahahthir jarang sekali dapat survive tetapi KJ terus mendapat sokongan.

Menurut KJ sewaktu dia mula pulang ke tanah air , sekitar masa kebangkitan Reformasi , kebanyakan pelajar pelajar IPTA dan IPTS ketika itu ramai yang memilih untuk menyertai kumpulan reformasi dan memilih Anwar Ibrahim dari pada memilih Tun Mahahthir. Sebagai seorang pelajar dari kumpulan pelajar pengajian tinggi Khairy bebas untuk membuat pilihan beliau pada masa itu bagi memilih Tun Mahahthir atau Anwar Ibrahim. Tanya Khairy kepada hadirin pada malam itu. Saya pilih siapa? Saya pilih untuk menyertai UMNO dan ketika itu Tun Mahahthir adalah Presiden UMNO. Kenapa saya memilih Tun Mahathir dan bukan Anwar Ibrahim ? diikuti dengan tepuk gemuruh para hadirin.

Ayah saya seorang pegawai kerajaan yang bertugas diluar negara, kami banyak berpindah dari satu negara hingga lah ke satu negara. Sewaktu di Jepun , Ketika itu saya telah bertemu dengan Mukhriz Mahahthir yang mana ketika itu usianya dalam jangkaan belasan tahun dan sedang menuntut di Jepun.Keluarga saya juga berpeluang bertemu dengan Tun Mahathir dalam usia yang muda itu dan ayah saya adalah antara pegawai kerajaan dibawah pemerintahan Tun Mahathir. Saya mengenali Mukhriz sebelum perwakilan pemuda UMNO mengenali beliau lagi. Itulah setiap kali beliau mem,buka mulut dan bercakap mengenai saya , saya tidak akan memberikan respons dan menterjemah kan apa saja yang keluar dari mulut beliau adalah merupakan kata kata orang yang lebih dewasa dan merupakan satu teguran orang yang berpengalaman dan pangkat ayah kepada beliau.

Beliau juga menyeru kepada bloggers bloggers di tanah air ini agar berhenti bertelagah sesama sendiri dan ini merupakan satu kerugian dan simpan tenaga dan idea idea untuk digunakan bagi melawan pihak pembangkang. Kita memerlukan tenaga dan sumbangan bloggers pada pilihan raya Bagan Pinang . Apa gunanya kita bertelagah sesama sendiri dan yang menafaatkan pertelagahan kita adalah pembangkang.

Khairy yang begitu simple pada malam itu berbangga kerana dapat bersama dengan satu kumpulan yang lain, satu kumpulan dari alam siber dan kini bersua dalam dunia realiti. Beliau kagum dengan usaha beberapa pengerak yang telah mengerakkan KJ Fan Club kerana menurut beliau yang ada fan club ini hanya lah artis dan ahli sukan sahaja , bukan ahli Politik. Beliau juga tidak mencampuri langsung majlis malam berkenaan dan juga usaha penubuhan KJFC dan pada malam berkenaan beliau telah diundang untuk menjadi tetamu kehormat majlis pertama KJFC. Sumber ~ KJFC

1 comments:

Sukj September 18, 2009 at 11:32 PM  

Bro,

SETAHU AMBO...BILA TUN BERCAKAP SESUATU PERKARA...NIAT DIA UNTUK PELINGKUP LEBIH BANYAK DARIPADA NAK MEMBINA

SO KAU ORANG TOK SAH DOK LAYAN CHIEF OF SETAN NYANYUK TU

LAGI TUA LAGI GILA. BUKAN GILA PENYAKIT TETAPI GILA NAK TERUS POPULAR

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin

About This Blog

Web blog ini bukanlah laman web rasmi YB Khairy Jamaluddin , web blog ini adalah tanda sokongan kami Pro Khairy yang membayangkan sokongan kami tidak pernah terhenti kepada beliau.

Apa juga badai , fitnah dan niat yang tidak baik bukanlah halangan kepada kami yang akan terus menyokong YB Khairy Jamaluddin kerana nawaitu kami yang mahu melihat pemimpin ini terus gagah di persada politik tanah air.

Kami menulis bukan kerana nama harta atau wang berjuta , kami menulis kerana perjuangan dan kesetiaan yang lahir dari nawaitu yang ikhlas , Kami percaya Allah SWT sahaja yang maha kuasa yang akan menentukan yang boleh menghukum dan memberikan balasan setimpal kepada yang berniat jahat kepada kami dan pemimpin yang kami sayangi.

Kami akan teruskan perjuangkan dan terus menyokong YB Khairy Jamaluddin.

Kumpulan Pro Khairy.


PROKJ FAN CLUB CHAT ROLL

Followers

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP