Wednesday, January 2, 2008

Sepupu Khairy ditemui mati dalam rumah

REMBAU – Sepupu Naib Ketua Pergerakan Pemuda UMNO, Khairy Jamaluddin, Siti Amrah Mahmud, 72, ditemui mati dalam sebuah bilik berhampiran dapur rumahnya di Kampung Gadong di sini malam tadi.

Ketua Jabatan Siasatan Jenayah negeri, Asisten Komisioner Huzir Mohamed berkata, mayat Siti Amrah ditemui setelah polis memeriksa rumah mangsa pada kira-kira pukul 9.30 malam.

“Kita percaya mayat mangsa sudah berada di situ lebih 24 jam,” katanya kepada pemberita ketika ditemui di tempat kejadian awal pagi ini.

Mangsa juga merupakan sepupu kepada Timbalan Menteri Tenaga, Air dan Komunikasi yang juga Ahli Parlimen Tampin, Datuk Shaziman Abu Mansor.

Menurut Huzir, kejadian itu disedari oleh jirannya apabila melihat lampu di bahagian luar dan dalam rumah terus terpasang sejak beberapa hari lalu sementara telefon mangsa tidak berjawab.

Katanya, siasatan awal polis mendapati ada kesan pecah masuk ke rumah berkenaan berdasarkan kepada kesan umpilan pada jeriji rumah itu selain barangan dalam rumah yang diselongkar.

“Polis sedang menyiasat dan mencari bukti daripada tempat kejadian ini. Mayat itu sudah berada di situ lebih 24 jam,” katanya.

Mayat Allahyarham Siti Amrah dibawa ke Hospital Tuanku Ja'afar, Seremban untuk dibedah siasat dan mencari punca kematiannya.

Difahamkan, rumah mangsa merupakan antara lokasi untuk Khairy yang juga Ketua Pemuda UMNO Bahagian Rembau berehat sekiranya berada di Rembau atau kawasan sekitarnya.

Sementara itu, polis menahan 18 warga negara asing yang berada di sekitar kawasan berkenaan untuk membantu siasatan polis.

0 comments:

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin

About This Blog

Web blog ini bukanlah laman web rasmi YB Khairy Jamaluddin , web blog ini adalah tanda sokongan kami Pro Khairy yang membayangkan sokongan kami tidak pernah terhenti kepada beliau.

Apa juga badai , fitnah dan niat yang tidak baik bukanlah halangan kepada kami yang akan terus menyokong YB Khairy Jamaluddin kerana nawaitu kami yang mahu melihat pemimpin ini terus gagah di persada politik tanah air.

Kami menulis bukan kerana nama harta atau wang berjuta , kami menulis kerana perjuangan dan kesetiaan yang lahir dari nawaitu yang ikhlas , Kami percaya Allah SWT sahaja yang maha kuasa yang akan menentukan yang boleh menghukum dan memberikan balasan setimpal kepada yang berniat jahat kepada kami dan pemimpin yang kami sayangi.

Kami akan teruskan perjuangkan dan terus menyokong YB Khairy Jamaluddin.

Kumpulan Pro Khairy.


PROKJ FAN CLUB CHAT ROLL

Followers

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP