Saturday, May 9, 2009

Pemuda Umno sedia hadapi Penanti
KUALA TERENGGANU: Pergerakan Pemuda Umno bersedia menghadapi pilihan raya kecil Dewan Undangan Negeri (DUN) Penanti walaupun Barisan Nasional (BN) belum memutuskan untuk bertanding.

Ketuanya, Khairy Jamaluddin, berkata Pemuda Umno Pulau Pinang telah diminta membuat persiapan awal bagi pilihan raya kecil itu yang akan diadakan pada 31 Mei ini.

"Dengan kata mudah, kita berada pada tahap bersedia menghadapi pilihan raya kecil itu. Kalau wisel ditiup, jentera kita akan terus bekerja," katanya selepas mengadakan mesyuarat pertama dengan Pemuda Umno Terengganu di sini, hari ini.

Beliau berkata, pergerakan itu berpendapat tidak timbul soal berani atau takut bagi BN menghadapi pilihan raya kecil itu kerana ia diadakan bukan disebabkan perkara yang kukuh seperti wakil rakyat terbabit meninggal dunia, bankrap atau dikenakan tindakan undang-undang.

"Maka apabila Dewan Tertinggi BN bermesyuarat seminggu lagi, kita kena pertimbangkan konteks tersebut di mana seolah-olah pilihan raya itu sebenarnya untuk memperlekehkan institusi demokrasi negara ini," katanya.

Pilihan raya kecil DUN Penanti diadakan berikutan peletakan jawatan Mohammad Fairus Khairuddin pada 16 April lalu, iaitu kira-kira seminggu selepas beliau meletak jawatan sebagai Timbalan Ketua Menteri I Pulau Pinang.

Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR) menetapkan 23 Mei ini sebagai hari penamaan calon dan 31 Mei sebagai hari pengundian, jika ada pertandingan.

Sementara itu, Khairy berkata Pemuda Umno Terengganu mempunyai semangat kekitaan dan perpaduan yang tinggi serta tidak timbul langsung sebarang masalah.

Beliau berkata, mereka telah berikrar berdiri teguh di belakang Presiden parti, Datuk Seri Najib Razak, dan kepimpinan negeri di bawah Datuk Ahmad Said.

"Saya cukup gembira dengan semangat yang ditunjukkan oleh Pemuda Umno Terengganu yang bersatu menjalankan tugas masing-masing dengan berkesan terutama bagi menghadapi pilihan raya umum akan datang," katanya.

Khairy berkata, beliau juga telah meminta Pemuda Umno Terengganu supaya melipatgandakan usaha untuk turun ke bawah bagi mendekati golongan belia melalui pelbagai teknologi terkini terutama internet.

Pada majlis itu, Khairy turut mengumumkan Saifulbahri Baharuddin sebagai Ketua Pemuda Umno negeri, Khazan Che Mat (Naib Ketua Pemuda), Apli Jusoh (Setiausaha), Rosli Nooral Azhar @ Hassan (Bendahari) dan Hisham Zubir (Ketua Penerangan). - Bernama

1 comments:

zedmagel May 11, 2009 at 6:07 PM  

Bro Pro Khiary,

Harap BN akan menentang pembangkang. Biar kalah bertanding sebagai anak jantan, bukan takut untuk bertanding.

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin

About This Blog

Web blog ini bukanlah laman web rasmi YB Khairy Jamaluddin , web blog ini adalah tanda sokongan kami Pro Khairy yang membayangkan sokongan kami tidak pernah terhenti kepada beliau.

Apa juga badai , fitnah dan niat yang tidak baik bukanlah halangan kepada kami yang akan terus menyokong YB Khairy Jamaluddin kerana nawaitu kami yang mahu melihat pemimpin ini terus gagah di persada politik tanah air.

Kami menulis bukan kerana nama harta atau wang berjuta , kami menulis kerana perjuangan dan kesetiaan yang lahir dari nawaitu yang ikhlas , Kami percaya Allah SWT sahaja yang maha kuasa yang akan menentukan yang boleh menghukum dan memberikan balasan setimpal kepada yang berniat jahat kepada kami dan pemimpin yang kami sayangi.

Kami akan teruskan perjuangkan dan terus menyokong YB Khairy Jamaluddin.

Kumpulan Pro Khairy.


PROKJ FAN CLUB CHAT ROLL

Followers

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP