Tuesday, May 13, 2008

Khairy: Projek khinzir raksasa @ PKR

Written by Otai cyber

May 12, 08 2:35pm

Khairy Jamaluddin, Ahli Parlimen Rembau, mencipta singkatan nama yang menarik di Dewan Rakyat hari ini dalam isu penternakan babi dengan menamakannya "Projek Khinzir Raksasa" atau PKR.

Beliau berucap sewaktu membahaskan isu bahan makanan yang mencukupi seperti padi, daging lembu, sayur dan daging kambing.

Beberapa ahli parlimen PKR tidak berpuas hati dan bangun untuk menjawab tetapi tidak diberikan laluan oleh Khairy.

Sindiran tajamnya itu bagaimanapun dijawab ahli palimen PAS, Mahfuz Omar, dengan PBN atau "Projek Babi Negara".

Khairy kemudian bertanya siapa yang mengeluarkan kenyataan sedemikian tetapi gagal mengenal pastinya.

Sindiran beliau di awal ucapan di sesi pagi tadi dipercayai merujuk kontroversi projek penternakan moden babi di Selangor yang kini dipimpin oleh menteri besar PKR, Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim.

Isu ini meledak pertengahan bulan lalu selepas kerajaan negeri meneruskan projek yang dicadangkan sejak pentadbiran BN bagi mengatasi masalah pencemaran di Kuala Langat.

Projek itu dilaporkan menelan belanja RM100 juta.

43 comments:

Anonymous,  May 13, 2008 at 3:46 AM  

Aku ni cukup hairanlah.
Dulu Zakaria tu bina istana dengan beribu juta, orang2 BN sikit pun kacau.
Sekarang PR bina ladang babi dengan 100 juta, orang2 BN kacau sampai tak habis-habis....

Anonymous,  May 13, 2008 at 6:55 AM  

Terima kasih PR...Syukurlah babi2 semua sudah mempunyai rumah yang baru, penolong ketua anak2 babi KJ yg berkulit hitam itu(babi hutan) gembira lalu meng'oik-oik kegembiraan...seraya selepas itu menjerit 'HIDUP BABI NASIONAL(BN)!

Anonymous,  May 13, 2008 at 8:24 AM  

BABI NEGARA.. hahahhahahhaa

Anonymous,  May 13, 2008 at 2:59 PM  

Pandai betul Khairy buat lawak OxFART bodoh dia! Dia dah mula perasan pandai.

Gaya macam samseng jalanan aja...tidak ada sedikit ketokohan Ahli Parlimen pun? Kalau ahli chief rempit nampak nya lebeh sesuai.

Babi-PKR,  May 13, 2008 at 3:02 PM  

P-Projek K-Khinzir R-Raksasa = PKR
P-Projek K-Khinzir R-Raksasa = PKR
P-Projek K-Khinzir R-Raksasa = PKR
P-Projek K-Khinzir R-Raksasa = PKR
P-Projek K-Khinzir R-Raksasa = PKR
P-Projek K-Khinzir R-Raksasa = PKR
P-Projek K-Khinzir R-Raksasa = PKR
P-Projek K-Khinzir R-Raksasa = PKR
P-Projek K-Khinzir R-Raksasa = PKR
P-Projek K-Khinzir R-Raksasa = PKR
P-Projek K-Khinzir R-Raksasa = PKR

Khinzir PKR,  May 13, 2008 at 3:04 PM  

Sokong lah... PKR, Hari-hari Makan BABI!!! Hidup PKR!!! Hidup Babi!!!

parang sasau,  May 13, 2008 at 3:08 PM  

Pig-farming projects took centrestage in the Dewan Rakyat as MPs from both sides of the House got into a mud-slinging fight on Monday.

"A state government had put its priority in approving the Projek Khinzir Raksasa (Gigantic Pig Project) or its short form PKR," said Khairy Jamaluddin (BN-Rembau) when highlighting the issue of self-sufficient commodities - rice, beef, vegetables and mutton.

This riled the Opposition, especially members of PKR, who stood up and defended their party.

But none of them was given a chance to interject as Khairy had been refusing to allow anyone to seek explanation since the beginning of his speech.

Mahfuz Omar (PAS - Pokok Sena) then took a pot shot back at Barisan Nasional by saying that PBN was meant for Projek Babi Negara (National Pig Farming Project).

Khairy demanded to know who was the person who shouted and asked for a retraction.

However, he did not manage to find out the “culprit".

Despite the long and heated argument, Khairy managed to finish reading his five-and-a-half page speech.

So far 25 MPs had taken part in the motion of thanks, which left 128 more MPs to give their speech.

The debate session will resume at 2.30pm.

parang sasau lagi...,  May 13, 2008 at 3:10 PM  

The Printing Presses and Publications Act should be repealed, said Rembau Member of Parliament and Umno Youth deputy chief Khairy Jamaluddin.

He said in the last four years, there had been a certain degree of openness in publishing news but it had not been followed up by institutional reforms or in bureaucratic and legislation matters.

"I think if the government is ready to give that space, then we might as well cement it in an independent regulation, give better training to journalists and do away with bureaucratic restrictions," he said when speaking at the National Union of Journalists (NUJ) Freedom Forum entitled "General Election 2008: Press Freedom" held in conjunction with the World Press Freedom Day, here, Saturday. Khairy said an independent regulatory body such as a press council could be set up instead to self-regulate the industry.

"I hope that the media can take the lead in setting up some form of independent regulatory body, perhaps in the form of a Press Complaints Commission.

"At a time when reform is the buzzword, what I really wish to suggest today is for the media to move towards being independently regulated," Khairy said, admitting that this was his personal opinion and not that of his party or the ruling government.

He said the mainstream media must also take the path of reform to remain credible but need to watch out for racial and religious sensitivities.

The forum was organised by NUJ while University of Malaya Media Studies Head of Department Prof Dr Azizah Hamzah moderated. The panelists were Batu Member of Parliament and Parti Keadilan Rakyat Information chief, Tian Chua, The Sun newspaper's Special Reporting and Investigative Reports deputy editor R. Nadeswaran, Agenda Daily editor Hanafiah Man and National Press Club adviser and prominent blogger Ahiruddin Attan.

On political matters, Khairy pooh-poohed suggestions that he was in cahoots with PKR advisor Datuk Seri Anwar Ibrahim and would lead Barisan Nasional MPs in crossing over to the Pakatan Rakyat.

"This belongs to the realm of fantasy," he said.

Asked about Pahang Umno Youth telling him not to go for the Umno Youth chief's post in the party's elections in December but instead defend his present post, he said : "We will discuss the matter later."

Anonymous,  May 13, 2008 at 4:59 PM  

khairy kau nie jenis bodoh ker apa? BN tu apa pula? barua jalang sundal pukimak puki anjing? huis teruk betul ye!

Anonymous,  May 13, 2008 at 5:09 PM  

BABI NASIONAL OLEH KERA JADIAN KHAIRY JAMALUDDIN! DARI OXFORD PULA TU! HAHAHA! DENGAR-DENGAR KAT OXFORD, BABI DIPELIHARA SEBAGAI BINATANG KESAYANGAN DI KALANGAN PELAJAR-PELJARNYA! KHAIRY KAU ADA TAK CURI DAN MEMAKANNYA? HEHEHEHE! HAHAHAHAHA!

Anonymous,  May 13, 2008 at 5:15 PM  

haila incek keri..
cari pasai lagi..
jgn belagak sgt
org belagak x lama..
tp mmg aku hrp ko x lama pun..

Anonymous,  May 13, 2008 at 5:19 PM  

buat malu orang rembau aje! budak-budak pun tak macam kau tu! cis! tulah wakil rakyat pos nie tak boleh dipakai! sama macam bapak mertua tu!

Anonymous,  May 13, 2008 at 5:47 PM  

kwang3...berlagak macam pandai...rupa2nya bangang la budak ni...kalau la aku tejumpa ngan angkau kat tepi jalan,gerenti aku ludah2 muka kau...hipokrit...pegi mampos laa!!!!!!!!!!

Anonymous,  May 13, 2008 at 7:02 PM  

PUSAT BABI NEGARA....!! PENGETUA NYA KHAIRY TIDAK BERBIN JAMALUDIN.

Anonymous,  May 13, 2008 at 7:03 PM  

PUSAT BABI NEGARA

Anonymous,  May 13, 2008 at 7:28 PM  

khairy ni aku duk nampak gayanya berpolitik dia akan puji apa dia tak suka...dia akan kutuk apa dia suka...dia duk kutuk pasal babi, ramai org masih belum tahu dia ni penggemar babi golek...katanya sedap sgt...makan babi je kejer si khairy ni...favorite part dia kepala babi...suka la suruh si nori tu masak ,masak lemak cili api kepala babi...ala nk buat2 jadi org nagori...pastu pak lah pun makin suka sekarang akan favorite meal khairy ini...di samping itu di oxford dulu kawan2 dia semua perempuan,ye lah kolej dia dulu tu bekas kolej all girls(kolej utk pompuan smua) so majority kawan2nya pompuan...bukan dia playboy,tp dia slalu dibuli rakan lelaki...kena mcm2 la aku dengar kat budak laki...oleh kerna baik sgt ngn pompuan dia ada minat dgn benda2 cute...dia suka sgt kat babi kaler pink!sampai skarang kereta khairy ada pillow case pinky pig!ada maid khairy(yg keep in touch ngn maid aku dari indon tu) kalau main2 ngn anak dia khairy suka bunyikan 'oik-oik'...malah ringing tone phone dia pun bunyi oik-oik tu!!khairy khairy...bila la ko nak berubah...babi tu haram!ko ni mcm bapak mertua ko la,suruh org benci rasuah mcm benci babi, tapi dia la bapak rasuah negara ni...aku harap korang berdua hentikanlah duk belasah kepala babi hari2...aku ikhlas ni...tolonglah...babi tu haram khairy kalau ko org islam...insaflah....
-anti babi nasional-

Anonymous,  May 13, 2008 at 7:44 PM  

aku nak nasihatkan kepada kerajaan selangor skarang dah babi tu banyak, apa kata kita buat pertandingan lawan2 babi! kita pilih babi2 jantan yg sihat2...babi jantan ini ataupun khinzir jantan(KJ) kita jgn bagi dorang makan seminggu pastu suh dia org berentap....amacam aku rasa khinzir jantan, eh silap khairy jamaluddin(ye la sama2 kj) sbg ketua pengadil...khinzir jantan yg mati tu boleh dijual,atau bagi free kpd ketua pengadil(bab kata komen di atas khairy suka makan babi)...so itu cenderahati kpd KJ adalah KJ jugak...amcam?ok tak?kj akan suka sbb dia akan dapat kj...

Anonymous,  May 13, 2008 at 8:33 PM  

KJ tu tak baca suratkhabar ker apa..kan dah terang lagi bersuluh projek babi kat Selangor tu BN jadi dalang nya. Orang BN dapat untung RM50 sekor...kenapa salah PKR lak? Mana logik orang baru perintah 1 1/2 bulan boleh terus lulus projek juta2.
Kalau company kecik pun ambik masa dekat sebulan nak beli skru 1/2". Tapi aku musykil lah...agak2 nya KJ pun tak percaya kat surat2 khabar tunggangan BN ni kot!

maji,  May 13, 2008 at 10:08 PM  

agaknya pembangkang di selangor dah tukar ugama ke tak makan lembu lagi ke makan babi ke pulak.nama MB selangor dah tukar ke...tan su. li.kalip..kong.kek.kuat.aduh..hai apa nak jadi dengan selangor.najis muhalaza.sapa2 masuk selangor keluar aje kena samak najis..najis ee..pengotor banyak taik babi.agak nya dia potong babi baca tak.baca I KILL YOU...MATI BABI TU

orghang sogo niha,  May 13, 2008 at 10:51 PM  

Projek penternakan babi ini wajar diteruskan.bukan je zaman PKR,zaman BN dulu pun dah ada.
Menurut aku yg tak berapa cerdik sgt pasal politik negara ni..sapa pun yg memerintah akan buat benda yg sama.sepatutnya cari lah tmpt yg strategik sikit nak pelihara babi.mmg babi tu pun makhluk ciptaan tuhan.babi tu tak berdosa..tapi yg berdosa adalah mereka dan keluarga mereka yg memerintah suruh membela babi ditmpt yg tak sepatutnya dibela Babi.
Seharusnya pemimpin-pemimpin kita mesti peka perkara-perkara sebegini,mmg ianya boleh mendatangkan keuntungan utk negara,tp percayalah kerugian serta keburukkannya juga bnyk.
Jadi pusat sehenti Babi ini,tak perlulah dibuat di Sepang..kita sudah cukup berbangga dgn Litar F1 SEPANG,KLIA di Sepang,jgnlah pulak kita berbangga dengan pusat penternakkan BABI moden diSepang.yg ini kita tak mahu dengar.kita tak perlu bercerita tentang org yg dah pergi..kita doakan shj kesejahteraan serta dosa-dosanya diampunkan oleh Allah swt.Yg masih hidup ini,kita harus perjuangkan.
Kita tidak mahu Malaysia dikenali sbg negara Islam pengeksport Babi terbesar didunia.Cukuplah sekadar Babi tersebut memenuhi keperluan makanan rakyat bukan islam dlm negara shj..Cukup!!!
Yg itu sudah memadai..tapi cari lah ditempat yg lain.sesuai dgn persekitaran,penduduk dan yang paling penting jauh dari masyarakat.

Anonymous,  May 13, 2008 at 11:43 PM  

elehhh....berlakon je KJ ni...dulu yer yer tunggang langgang cium kaki anwar bagi pasport...peyygeyyy daaa

P - pak mertua
K - KJ
R - Rasuah



KJ love Anwar Jubur

Anonymous,  May 14, 2008 at 12:09 AM  

Khinzir Jantan dari Oxford buat hal lagi! Hahaha! Masa kat oxford tu tentunya seronok berpesta dengan khinzir-khinzir betina kat sana ye! Hahaha!

Anonymous,  May 14, 2008 at 2:25 AM  

meremang aku tgok KJ ni berbahas kat parlimen....geli geli geliiiiiiiiiiii....poyo nak mampuis...berlagak hebat...hiiii...nak muntah...uweeeeeeeeeeeekkkkkkkk...hiiiiii

Anonymous,  May 14, 2008 at 9:19 AM  

Imam Jaafar as Sadiq ada mengatakan:
‘Orang yang bodoh itu ialah orang yang menjawab sebelum mendengar, berdebat sebelum memahami permasalahan, dan menghukumi sesuatu yang tidak diketahuinya.’

Ainur68.

babi itu haram,  May 14, 2008 at 11:15 AM  

haha...klu nak mintak tender ternak babi boleh hubungi mahfuz omar..

harimau maut vs babi tonyok,  May 14, 2008 at 11:18 AM  

petikan lagu babi oh babi..

"babi oh babi kenapa engkau gemok?"
"macam mana aku tak gemuk,anwar bela aku anwar bela aku"

"anwar oh anwar kenapa ko bela babi?"
macam mana aku tak bela,aku memang babi,aku memang babi"

parang sasau,  May 14, 2008 at 12:42 PM  

AN OPPOSITION MP refused to reply to his Barisan Nasional counterpart on political differences that occurred between the parties in Pakatan Rakyat.

Debating the motion of thanks on the royal address, Nasharuddin Mat Isa (PAS-Bachok) said that the people would not be hoodwinked by Barisan’s method of implementing “instant-mee” projects to gain support.

He said Barisan representatives were made to swallow a bitter pill now for being arrogant, adding that was how they lost the support of the people.

“If the arrogance of Barisan representatives continues, it will not be impossible for Pakatan to win the next elections,” he added.

At this point, Khairy Jamaluddin (BN-Rembau) said Pakatan should not be so sure about taking over the Federal Government, pointing out that differences had already existed within the Opposition.

“Ipoh Timur (Lim Kit Siang-DAP) himself had said that the Islamic nation concept is not acceptable to a multi-racial Malaysia. Do you agree to this?” he asked.

Nasharuddin, however, ignored Khairy’s query and continued with his speech. Khairy continued to pin Nasharuddin down, demanding he reply but the latter said that he would reply at the end of his speech.

wak den,  May 14, 2008 at 12:46 PM  

DAP supremo Lim Kit Siang touched some raw nerves in Parliament by claiming that the RM4.6 billion Port Klang Free Zone (PKFZ) project was the biggest scandal under Prime Minister Datuk Seri Abdullah Ahmad Badawi’s administration.

The Ipoh Timur member of parliament (MP) brought up the issue when he spoke on corruption in his motion of thanks on the royal address in Dewan Rakyat yesterday.

Lim said Transport Minister Datuk Ong Tee Keat, who is also MCA vice-president, had not released more information on the PKFZ project even though he promised to find out the “true situation” surrounding the controversy.

Citing the new Port Klang Authority chairman Datuk Lee Hwa Beng as saying “the PKFZ is a bad idea to start with”, he also said the RM4.6 billion lost in the project was not a small sum.

Bintulu MP Datuk Seri Tiong King Sing, who is also a director of PKFZ developer Kuala Dimensi Sdn Bhd, tried to interject several times as Lim criticised the project. Tiong is also the Barisan Nasional Backbenchers Club chairman.

Refusing to give way for Tiong to speak, the DAP stalwart said: “Nanti dulu, dia boleh exercise (Wait first. He can exercise.)”

As Lim continued his barrage against the PKFZ, Tiong stood and waited for his opportunity to speak.

Even when Speaker Tan Sri Pandikar Amin Mulia reminded him that Tiong had been standing all these while, Lim quipped: “Dia lebih baik exercise. Dia overweight sikit. (He better exercise. He is a little over-weight.)”

Once allowed to speak, the visibly upset Tiong challenged Lim to repeat whatever the former said outside the Dewan Rakyat.

He also said the Selangor state government would not be interested to take over the PKFZ if it was really bad and the project cost had escated to RM4.6 billion mainly due to financing costs.

“If you don’t know how to count, you can ask the Selangor Menteri Besar (Khalid Ibrahim). He is also a corporate man,” Tiong said.

However, Khalid, who is also PKR MP for Bandar Tun Razak, said PKFZ did not reflect its actual commercial value and real estate investments returns alone would not be sufficient to recover the cost in the next 30 to 60 years.

He said the state government wanted to turn around the project so it would not become a burden for Selangor and embark on efforts to seek new investors.

Speaking to reporters later, Tiong said the original cost to develop PKFZ, including land, was only about RM2.5 billion to RM2.6 billion. However, the cost increased to RM4.6 billion due to interests in the various bonds issued by Kuala Dimensi, he added.

Tiong stressed that his company did not get the RM4.6 billion as part of the money went to bondholders in the form of interests.

Besides Tiong, Lim also lashed out at Abdullah’s son-in-law and Umno MP for Rembau Khairy Jamaluddin and Umno MP for Jerlun Datuk Mukhriz Mahathir.

As Khairy tried to question whether the open tender policy would be implemented in all five Pakatan Rakyat-controlled states, the DAP stalwart turned the table on him by asking how an “unemployed person” could be involved in the sale and acquisition of ECM Libra shares.

“Does he (Khairy) admit he is the richest unemployed in the world?” Lim asked.

This is followed by a remark from DAP MP for Taiping Nga Kor Ming, who sarcastically said: “Siapa makan cili, dia yang rasa pedas.”

As for Mukhriz, Lim asked whether he agreed that the issue of corruption started under his father, former prime minister Tun Dr Mahathir Mohamad’s administration.

“Isn’t Dr Mahathir’s administration known for KKN? Does the honourable Jerlun MP know what is KKN? The first K stands for kronisme (cronyism), the second K for korupsi (corruption) and the N for nepotisme (nepotism),” he said.

Lim also said Dr Mahathir should also be investigated for his role in the sacking of judges during the 1988 judicial crisis and challenged Mukhriz to answer on behalf of his father.

Mukhriz pointed out that his father retired four years ago but the DAP stalwart said there were still effects from Dr Mahathir’s administration for good or for bad.

Harimau Paroi May 14, 2008 at 1:41 PM  

www.pemudaumnoparoi.blogspot.com

Assalamualaikum saya nak maklumkan kepada kawan-kawan yang di luar sana. Kenapa dan mengapa kami di Rembau memilih KHAIRY JAMALUDDIN atau lebih dikenali sebagai KJ. Kami memilih KJ bukan kerana dia menantu Pak Lah sebaliknya dia adalah seorang ketua yang faham dan tahu mentadbir PEMUDA UMNO BAHAGIAN REMBAU.

Ramai yang beranggapan beliau membolot segala harta kerana ingin menjadi jutawan. Sungguh cetek pemikiran mereka ini. Bro, saya ingin jelaskan di sini, kalau KJ hendak menjadi jutawan dia tidak perlu bersusah payah untuk jadi Ahli Parlimen Rembau, Ketua Pemuda Bahagian dan juga Naib Ketua Pemuda Umno Malaysia.


Duduk diam-diam menjadi menantu Perdana Menteri pun sudah boleh jadi kaya. KJ tidak seperti beberapa orang yang berkenaan yang gila akan kuasa. Sebelum ini kita tahu ramai anak menantu PM yang sebelumnya yang sudah menjadi jutawan hasil daripada bapa mereka sebagai PM. Kita tidak hebohpun, tetapi kenapa KJ macam-macam cerita pula yang keluar.


Kenapa cemburu, dengki dan iri hati. Sekarang apa yang saya dapat lihat, sesiapa yang cuba berlawan dengan KJ pasti ‘glamour’ sebabnya KJ sudah terkenal satu Malaya. Semua orang kenal siapa KJ. Oleh sebab itu mamat-mamat yang mahu lawan KJ pun turut ‘glamour’ tapi cuma tumpang ‘glamour’ orang sajalah, maklumlah meraka ini hendakkan publisiti murahan.


Kalau nak ‘glamour’ jadi artis masuk Akedemi Fantasia lah, tak payah masuk politik. Contoh di Rembau, mamat-mamat yang tak suka pada KJ keluarkan gambar mereka dalam suratkhabar mengamuk kononnya nak singkir KJ. Nak ‘glamour’.


Cuba tengok balik berapa kerat sahaja. Makhluk ini saya sifatkan makhluk kerajaan langit. Kerana apa saja dan semua tindakan serta keputusan yang dilakukan oleh pemimpim UMNO REMBAU, semuanya tidak betul.


Saya nak tanya, siapakah bos mereka? Orang AYAH PIN ke? Di Rembau ini orang lain semua salah dia saja yang betul. Siapa meraka ni? Malaikat ke? Ataupun wali? Orang macam ni, malaikat turun jadi ketua di Rembau pun mereka kata tak betul. Habis siapa yang betul.


Hallo bro! Kita jangan menghukum orang. Biarlah tuhan sahaja yang menghukum dan jangan nak jadi tuhan pula. Kalau tak suka pada KJ duduk diam-diam sudah. Ramai yang suka dia lagi. KJ masih ada ramai pengikut dan penyokong yang setia.


Bila KJ ada program di Paroi, ramai pemimpin UMNO dan juga penduduk di sekitar Paroi hadir atas keiklasan mereka sendiri untuk sama-sama meraikan AHLI PARLIMEN REMBAU.


Bukan macam PKR yang import orang luar suruh datang dengar ceramah tanpa pengetahuan mereka. Tak habis-habis dengan ceramah. Bilakah wakil rakyat pembangkang ini nak buat kerja-kerja untuk rakyat. Tapi berlainan dengan KJ yang turun padang bertanyakan masalah rakyat.

Anonymous,  May 14, 2008 at 2:59 PM  

Harimau Paroi ....

Engkau punya bodek ada class beb. Mana sekolah yang mengajarkan kau ilmu pembodekkan tahap profesional?? Melampau betul engkau punya nada bodek. KJ ada kasi kau nasi kangkang ke?

KJ memang hebat hingga harimau paroi pun tunduk sama dia.

OK sekarang teruskan lagi engkau punya bodek....KJ blah...blah...blah....

Anonymous,  May 14, 2008 at 8:33 PM  

Khinzir Jalanan Babi Negara

Anonymous,  May 15, 2008 at 2:45 AM  

FUCK OFF LAH KHAIRY!!!!!

meniti kebenaran,  May 15, 2008 at 11:21 AM  

politik negara kini di dalam keadaan sangat kucar kacir.namum ia belum sampai ke peringkat kritikal di mana rusuhan kaum berlaku.

di manakah silapnya kekucaran ini berlaku?siapa kah yang perlu di pertanggungjawabkan atas kekucaran ini?bagaimana untuk menyelesaikan nya?

di dalam dewan rakyat,ahli ahli parlimen bergaduh

di luar dewan rakyat,ada ahli parlimen yang berani "mengusik" intitusi beraja.sungguh biadap perbuatan itu..

dunia pula berada dalam keadaan krisis bekalan makanan..

ketuanan melayu di cabar

penelesaiannya mudah..

semua rakyat perlu berjuang mengikut prinsip alif,ba dan ta iaitu

alif=agama
ba=bangsa
ta=tanahair


Pohon nyior di tepi laut
Dimakan kumbang pucuknya layu
Kepada Umno kita berpaut
Umno tumbang hilang Melayu.

Anonymous,  May 15, 2008 at 6:57 PM  

Pohon nyior di tepi laut
Dimakan kumbang pucuknya layu
Kepada Umno kita berpaut
KJ tumbang tak hilang Melayu

RASUL HADHARI,  May 15, 2008 at 9:30 PM  

KJ pembela Melayu
Memertabatkan UMNO

RASUL HADHARI,  May 15, 2008 at 9:33 PM  

Demi masa depan melayu dan negara,
kita patut menyokong perjuangan
KJ

RASUL HADHARI,  May 15, 2008 at 9:35 PM  

Tanpa KJ orang melayu dan negara
akan hancur

RASUL HADHARI,  May 15, 2008 at 9:40 PM  

BERI LAH PELUANG KEPADA KJ UNTUK
MEROGOL HARTA RAKYAT DAN MENJUAL
NEGARA KEPADA YAHUDI

rasul hadhari,  May 15, 2008 at 10:09 PM  

PKR Projek Khinzir Raksasa

KJ Khinzir Jalang


S A M A S E R U P A

Kedua dua anjing Yahudi

Anonymous,  May 15, 2008 at 11:49 PM  

RASUL HADHARI said...

"Tanpa KJ orang melayu dan negara akan hancur"

Tanpa KJ dan Pak Lah UMNO tidak akan berpecah, BN tidak akan kalah 5+1 negeri, mat rempit tak akan besar kepala, parlimen tidak akan di-penuhi pembangkang,pak lah tidak kelihatan bodoh daripada yang patut,tidak ada manusia bernama rasul hadhari yang memuja dan membodek membabi buta....

RASUL HADHARI,  May 16, 2008 at 2:09 AM  

Dah 62 tahun UMNO ujud kerana KJ

Mc Ganz May 16, 2008 at 9:23 AM  

korban babi la pkr tahun ni...

Anonymous,  May 18, 2008 at 2:47 PM  

Tok sah kecoh kecoh...babi memang kalau nak makan tak habis punya. Apa kata KJ ambil 5 ekor, Anuar Ibrahim 5 ekor, Khalid Ibrahim 5 ekor, Hadi Awang 5 ekor...kan adil.

Yang penting semua dapat.

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin

About This Blog

Web blog ini bukanlah laman web rasmi YB Khairy Jamaluddin , web blog ini adalah tanda sokongan kami Pro Khairy yang membayangkan sokongan kami tidak pernah terhenti kepada beliau.

Apa juga badai , fitnah dan niat yang tidak baik bukanlah halangan kepada kami yang akan terus menyokong YB Khairy Jamaluddin kerana nawaitu kami yang mahu melihat pemimpin ini terus gagah di persada politik tanah air.

Kami menulis bukan kerana nama harta atau wang berjuta , kami menulis kerana perjuangan dan kesetiaan yang lahir dari nawaitu yang ikhlas , Kami percaya Allah SWT sahaja yang maha kuasa yang akan menentukan yang boleh menghukum dan memberikan balasan setimpal kepada yang berniat jahat kepada kami dan pemimpin yang kami sayangi.

Kami akan teruskan perjuangkan dan terus menyokong YB Khairy Jamaluddin.

Kumpulan Pro Khairy.


PROKJ FAN CLUB CHAT ROLL

Followers

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP