Wednesday, April 21, 2010

Pemimpin muda PKR kecewa diatas pencalonan Zaid – Khairy
Hulu Selangor, 19 April – Ketua Pergerakan Pemuda UMNO, Khairy Jamaluddin berkata, pemilihan Zaid dibuat semata-mata untuk menarik sokongan pengundi di kawasan tersebut dengan mengenepikan soal kepentingan parti.

“Ada yang tidak senang dengan pemilihan Zaid antaranya Naib Presiden PKR, Mohd. Azmin Ali dan Ketua Pemudanya, Shamsul Iskandar Akin.

“Mungkin Mohd. Azmin bimbang dengan peranan Zaid yang boleh menggugat kedudukannya apabila dilantik sebagai ahli Parlimen jika beliau menang pilihan raya itu nanti”.

Khairy Jamaluddin meminta parti pembangkang khususnya Ketua Umum mereka, Datuk Seri Anwar Ibrahim mencermin diri dari terus menunding jari mencari kesalahan orang lain bagi menutup kepincangan berterusan parti itu.

Tegasnya selepas satu demi satu pemimpin PKR bertindak keluar parti sudah pasti ada sesuatu yang tidak kena pada parti tersebut terutama kepimpinan Anwar sendiri.

“Ini sebenarnya krisis kepimpinan Datuk Seri Anwar Ibrahim…ini bukan kerja UMNO. Kalau ada kelemahan pada kita jangan kita buat tuding jari pada orang lain…kita tak lihat kelemahan diri kita sendiri.

“Saya nak minta pembangkang, Anwar cerminkan diri dulu…tengok apa kelemahan yang ada pada beliau”

Khairy berkata demikian sebagai mengulas tindakan Bendahari PKR Hulu Selangor, Datuk Dr Halili Rahmat yang meninggalkan parti berkenaan dan menyertai UMNO.

Bekas doktor peribadi, Datuk Seri Anwar Ibrahim itu membuat keputusan untuk meninggalkan PKR kerana parti yang diasaskannya bersama-sama Anwar pada pada 1999, sudah hilang arah dan jauh terpesong daripada tujuan asal.

Mengenai dakwaan pemimpin pembangkang kononnya Dr Halili kecewa kerana tidak dipilih sebagai calon di Hulu Selangor, Khairy berkata ini bukan kali pertama beliau tidak dipilih sebagai calon.

“Dr Halili anak tempatan, dia tinggal di sini, ada pengaruh…terpulang pada beliau untuk minta penyokongnya sokong BN.

“Malah saya turut menerima maklumat ramai lagi ahli PKR khususnya golongan muda yang turut kecewa dengan kepimpinan parti yang akan menyokong BN dalam pilihanraya nanti,” ujarnya.

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin

About This Blog

Web blog ini bukanlah laman web rasmi YB Khairy Jamaluddin , web blog ini adalah tanda sokongan kami Pro Khairy yang membayangkan sokongan kami tidak pernah terhenti kepada beliau.

Apa juga badai , fitnah dan niat yang tidak baik bukanlah halangan kepada kami yang akan terus menyokong YB Khairy Jamaluddin kerana nawaitu kami yang mahu melihat pemimpin ini terus gagah di persada politik tanah air.

Kami menulis bukan kerana nama harta atau wang berjuta , kami menulis kerana perjuangan dan kesetiaan yang lahir dari nawaitu yang ikhlas , Kami percaya Allah SWT sahaja yang maha kuasa yang akan menentukan yang boleh menghukum dan memberikan balasan setimpal kepada yang berniat jahat kepada kami dan pemimpin yang kami sayangi.

Kami akan teruskan perjuangkan dan terus menyokong YB Khairy Jamaluddin.

Kumpulan Pro Khairy.


PROKJ FAN CLUB CHAT ROLL

Followers

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP