Monday, January 25, 2010

Pemuda UMNO tarik 25,019 ahli baru

SEREMBAN 21 Jan. - Usaha agresif Pergerakan Pemuda UMNO Malaysia menambah keahlian membuahkan hasil apabila berjaya menarik 25,019 ahli baru pada tahun lepas.

Ketuanya, Khairy Jamaluddin berkata, prestasi tersebut iaitu yang paling tinggi berbanding sayap UMNO lain akan terus dipertingkatkan dengan penganjuran lebih banyak program berkaitan sepanjang tahun ini.

"Penambahan ahli ini adalah antara Indeks Prestasi Utama (KPI) yang ditetapkan oleh pucuk pimpinan parti dan setakat ini ahli Pemuda sudah meningkat kepada 703,126 ahli.

"Kita bagaimanapun belum berpuas hati dengan perkara itu sebaliknya tahun ini akan terus memberi fokus kepada lebih banyak program penambahan ahli baru," kata beliau.

Beliau berkata demikian kepada pemberita ketika menghadiri perjumpaan bersama Ahli Jawatankuasa Pemuda UMNO Negeri Sembilan di Wisma UMNO di sini hari ini.

Khairy yang juga Ahli Parlimen Rembau berkata, walaupun tidak meletakkan sebarang sasaran berhubung penambahan keahlian itu namun Pemuda UMNO akan memastikan ia melebihi angka tersebut.

"Kita akan mengekalkan prestasi ini walaupun tiada sebarang sasaran bagi tahun ini namun keahlian diharapkan melebihi angka tahun lepas," katanya.

Menurut beliau lagi, semua Ketua Pemuda UMNO negeri dan jawatankuasanya akan digerakkan supaya bekerja keras dalam mencapai kejayaan tersebut.

"Ini kerana ada negeri yang menunjukkan prestasi tinggi dan ada juga yang lemah namun ia bergantung kepada penduduk negeri dan saiz.

"Perkara ini akan dilihat dalam konteks setiap negeri. Selain itu kita juga akan melaksanakan program penambahan ahli secara khusus pada tahun ini," kata beliau.

Tambahnya, pergerakan tersebut juga akan melaksanakan fasa keduanya untuk memastikan semua ahli sekiranya layak daripada segi umur, mendaftar sebagai pemilih.

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin

About This Blog

Web blog ini bukanlah laman web rasmi YB Khairy Jamaluddin , web blog ini adalah tanda sokongan kami Pro Khairy yang membayangkan sokongan kami tidak pernah terhenti kepada beliau.

Apa juga badai , fitnah dan niat yang tidak baik bukanlah halangan kepada kami yang akan terus menyokong YB Khairy Jamaluddin kerana nawaitu kami yang mahu melihat pemimpin ini terus gagah di persada politik tanah air.

Kami menulis bukan kerana nama harta atau wang berjuta , kami menulis kerana perjuangan dan kesetiaan yang lahir dari nawaitu yang ikhlas , Kami percaya Allah SWT sahaja yang maha kuasa yang akan menentukan yang boleh menghukum dan memberikan balasan setimpal kepada yang berniat jahat kepada kami dan pemimpin yang kami sayangi.

Kami akan teruskan perjuangkan dan terus menyokong YB Khairy Jamaluddin.

Kumpulan Pro Khairy.


PROKJ FAN CLUB CHAT ROLL

Followers

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP