Friday, July 3, 2009

Manik Urai Saksikan Kempen Bersama Pemuda BN


Pemuda Barisan Nasional (BN) akan mengadakan kempen bersama untuk pilihan raya kecil Dewan Undangan Negeri Manik Urai, Kelantan walaupun majoriti penduduk di kawasan itu dihuni kira-kira 99 peratus kaum Melayu.

Ketua Pergerakan Pemuda Umno Khairy Jamaluddin berkata kempen itu merupakan satu pembaharuan berbanding dahulu apabila BN mengadakan kempen untuk kaum masing-masing, sekaligus membuktikan bahawa Pemuda BN mempunyai semangat muhibbah dan kesepakatan dalam semua komponen parti BN.

"Pilihan raya di Manik Urai adalah ujian yang penting bagi kita (Pemuda Umno) melihat Pemuda BN bergerak bersama dalam satu pasukan untuk mengadakan kempen di situ," katanya kepada pemberita selepas mempengerusikan mesyuarat Biro Politik Pemuda BN di Menara Dato' Onn di sini malam ini.

Mengenai cadangan Pemuda PAS untuk mengadakan wacana ilmiah dengan Pemuda Umno, beliau berkata Pemuda BN tiada bantahan terhadapnya dan sekiranya kerjasama itu membuahkan hasil, sayap parti Umno itu akan menjemput semua pemuda daripada parti komponen BN untuk menyertai kerjasama berkenaan.

Penubuhan sekretariat hasil wacana itu akan dibincangkan kelak, katanya.

Apabila ditanya adakah beliau menolak debat dengan PAS, Khairy menafikannya dan berkata sebagai bukti, beliau telah pergi ke Kelantan untuk berdebat dengan calon timbalan presiden PAS yang kalah, Datuk Husam Musa.

Mengenai kabinet bayangan pakatan pembangkang, beliau berpendapat perkara itu merupakan satu lawak jenaka.

"Kalau kabinet bayangan, lantiklah seorang sahaja untuk satu kementerian, ini tiga orang dicadangkan untuk memegang jawatan menteri, jadi sekiranya pakatan menubuhkan kerajaaan, mereka akan ada tiga menteri untuk satu kementerian," katanya.

Selain itu, beliau melihat sokongan rakyat kepada BN kini bertambah baik selepas beberapa masalah yang timbul di beberapa negeri yang diperintah kerajaan pakatan tidak disenangi penduduk setempat.

-- BERNAMA

1 comments:

zedmagel July 3, 2009 at 5:03 PM  

Salam Bro Pro Khairy,

Kempen di Manik Urai agak berbeza denagn kempen-kempen di tempat lain, pastikan Pemuda UMNO Negeri dan semua pemuda Cawangan di DUN berkenaan melakukan sesuatu yang mampu menarik semua golongan pengundi.

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin

About This Blog

Web blog ini bukanlah laman web rasmi YB Khairy Jamaluddin , web blog ini adalah tanda sokongan kami Pro Khairy yang membayangkan sokongan kami tidak pernah terhenti kepada beliau.

Apa juga badai , fitnah dan niat yang tidak baik bukanlah halangan kepada kami yang akan terus menyokong YB Khairy Jamaluddin kerana nawaitu kami yang mahu melihat pemimpin ini terus gagah di persada politik tanah air.

Kami menulis bukan kerana nama harta atau wang berjuta , kami menulis kerana perjuangan dan kesetiaan yang lahir dari nawaitu yang ikhlas , Kami percaya Allah SWT sahaja yang maha kuasa yang akan menentukan yang boleh menghukum dan memberikan balasan setimpal kepada yang berniat jahat kepada kami dan pemimpin yang kami sayangi.

Kami akan teruskan perjuangkan dan terus menyokong YB Khairy Jamaluddin.

Kumpulan Pro Khairy.


PROKJ FAN CLUB CHAT ROLL

Followers

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP