Monday, June 29, 2009

Pas cuba sembunyi konflik dalaman

Tindakan Pas menyerang UMNO dengan pelbagai tuduhan menjelang Pilihan Raya Kecil Dewan Undangan Negeri (DUN) Manek Urai merupakan cubaan parti itu untuk mengalih pandangan umum daripada konflik dalamannya.

Ketua Pergerakan Pemuda UMNO, Khairy Jamaluddin berkata, Mursyidul Am Pas, Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat bertindak seperti 'orang hilang punca' untuk mengukuhkan sokongan ahlinya sehingga sanggup menggelar UMNO sebagai parti ajaran sesat, menyamakannya dengan komunis dan pengikut Ayah Pin.

"Saya nampak tok guru amat menyedari masalah dalaman Pas sebab tidak pernah berlaku keadaan yang Mursyidul Am Pas sendiri meminta timbalan presiden keluar parti.

''Ini satu tindakan drastik yang memberi gambaran bahawa perpecahan dalam Pas agak ketara,'' katanya.

Beliau bercakap kepada pemberita selepas merasmikan program bengkel khas memperbaiki motosikal bersama bekas juara cub prix kebangsaan, Wazi Abdul Hamid di Padang Awam Laloh di sini hari ini.

Turut hadir Ketua Pemuda UMNO Kuala Krai, Tuan Aziz Tuan Mat.

Beliau kecewa kerana kenyataan Nik Abdul Aziz itu tidak menggambarkan dirinya sebagai seorang ulama.

0 comments:

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin

About This Blog

Web blog ini bukanlah laman web rasmi YB Khairy Jamaluddin , web blog ini adalah tanda sokongan kami Pro Khairy yang membayangkan sokongan kami tidak pernah terhenti kepada beliau.

Apa juga badai , fitnah dan niat yang tidak baik bukanlah halangan kepada kami yang akan terus menyokong YB Khairy Jamaluddin kerana nawaitu kami yang mahu melihat pemimpin ini terus gagah di persada politik tanah air.

Kami menulis bukan kerana nama harta atau wang berjuta , kami menulis kerana perjuangan dan kesetiaan yang lahir dari nawaitu yang ikhlas , Kami percaya Allah SWT sahaja yang maha kuasa yang akan menentukan yang boleh menghukum dan memberikan balasan setimpal kepada yang berniat jahat kepada kami dan pemimpin yang kami sayangi.

Kami akan teruskan perjuangkan dan terus menyokong YB Khairy Jamaluddin.

Kumpulan Pro Khairy.


PROKJ FAN CLUB CHAT ROLL

Followers

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP