Saturday, January 10, 2009

Jentera BN tingkat kempen SMS, internet

KUALA TERENGGANU: Jentera pilihan raya Barisan Nasional (BN) diminta meningkatkan kempen terutama menerusi khidmat pesanan ringkas (SMS) menjelang hari mengundi pada pilihan raya kecil Parlimen Kuala Terengganu, 17 Januari ini.

Naib Ketua Pemuda Umno, Khairy Jamaluddin, berkata jentera pilihan raya BN sedang mengumpul semua nombor telefon pengundi muda di Parlimen Kuala Terengganu dan bahan kempen akan dihantar melalui SMS, selain internet.

Katanya, SMS digunakan kerana lebih mudah difahami dan diterima golongan muda bukan saja berada di kawasan Parlimen Kuala Terengganu, malah pengundi berdaftar di luar negeri ini.

"Kita sudah arahkan jentera pilihan raya BN yang berkampung di kawasan Parlimen Kuala Terengganu supaya menggandakan usaha berkempen sehingga ke hari pengundian, terutama mengedarkan bahan kempen melalui SMS," katanya selepas menghadiri Majlis Menjana Modal Insan Terbilang di Dewan Gemilang Sekolah Kebangsaan (SK) Gong Kapas, di sini, semalam.

Selain calon BN Parlimen, Datuk Wan Ahmad Farid Wan Salleh, hadir sama Guru Besar SK Gong Kapas, Hafsah Mohamad dan Pengerusi Persatuan Ibu Bapa dan Guru-guru (PIBG), Raja Ghazali Abdul Rahman.

Khairy yang juga Ahli Parlimen Rembau, berkata jika dilihat pada trend pengundi muda, sokongan dan kecenderungan mereka kepada calon BN dan Pas sama, tetapi BN memiliki kelebihan kerana Wan Ahmad Farid masih muda jika dibandingkan calon Pas, Mohd Abdul Wahid Endut.

Katanya, Wan Ahmad Farid adalah bekas Exco Pergerakan Pemuda dan pernah memegang jawatan Ketua Pergerakan Pemuda Umno Bahagian Kuala Terengganu, selain memahami kehendak golongan muda.

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin

About This Blog

Web blog ini bukanlah laman web rasmi YB Khairy Jamaluddin , web blog ini adalah tanda sokongan kami Pro Khairy yang membayangkan sokongan kami tidak pernah terhenti kepada beliau.

Apa juga badai , fitnah dan niat yang tidak baik bukanlah halangan kepada kami yang akan terus menyokong YB Khairy Jamaluddin kerana nawaitu kami yang mahu melihat pemimpin ini terus gagah di persada politik tanah air.

Kami menulis bukan kerana nama harta atau wang berjuta , kami menulis kerana perjuangan dan kesetiaan yang lahir dari nawaitu yang ikhlas , Kami percaya Allah SWT sahaja yang maha kuasa yang akan menentukan yang boleh menghukum dan memberikan balasan setimpal kepada yang berniat jahat kepada kami dan pemimpin yang kami sayangi.

Kami akan teruskan perjuangkan dan terus menyokong YB Khairy Jamaluddin.

Kumpulan Pro Khairy.


PROKJ FAN CLUB CHAT ROLL

Followers

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP