Thursday, September 4, 2008

Khairy menang tanpa bertanding kerusi Pemuda UMNO Bahagian Rembau


Ketua Pemuda UMNO Rembau mempertahankan kerusi Ketua Pemuda tanpa bertanding apabila telah mendapat 98 pencalonan mengalahkan pencabarnya sauadara Azman Mat Shah yang hanya mendapat hanya 7 pencalonan. Niat saudara Azman Mat Shah untuk menumbangkan Ketua Pemuda UMNO Rembau merangkap Ahli Parlimen Rembau ini tidak kesampaian apabila gagal untuk mendapat pencalonan yang mencukupi.

Azman ayah kepada 5 orang anak dikatakan telah membuat keyataan akhbar sebelum ini yang menyatakan hasrat beliau menawarkan diri untuk bertanding ini merebut kerusi Ketua Pemuda UMNO Bahagian Rembaukerana Pergerakan Pemuda UMNO di Bahagian Rembau perlukan perubahan terutama sekali selepas isyarat jelas dari pengundi muda semasa Pilihan Raya Umum ke 12 (PRU 12) pada 8hb Mac yang lepas.

Perubahan dari segi kepimpinan yang dianggap selama ini dikongkong oleh golongan tertentu sahaja. Kepimpinan sedia ada juga gagal membawa pembangunan dan perpaduan didalam pergerakan ini yang akhirnya menyaksikan satu kerusi Dewan Undangan Negeri (DUN) dibahagian ini iaitu DUN Paroi jatuh ke tangan pembangkang.

Jelas apa yang dinyatakan oleh Mat Shah sebenarnya bukannya suara Pemuda Rembau dan adalah merupakan keyatan beliau secara individu apabila kegagalan untuk mendapat cukup pencalonan membuktikan terjemahan pemuda akar umbi yang menolak apa yang perjuangkan oleh Azman. Kebanyakan mereka menyifatkan perjuangan Azman adalah perjuangan untuk kepentingan peribadi beliau.

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin

About This Blog

Web blog ini bukanlah laman web rasmi YB Khairy Jamaluddin , web blog ini adalah tanda sokongan kami Pro Khairy yang membayangkan sokongan kami tidak pernah terhenti kepada beliau.

Apa juga badai , fitnah dan niat yang tidak baik bukanlah halangan kepada kami yang akan terus menyokong YB Khairy Jamaluddin kerana nawaitu kami yang mahu melihat pemimpin ini terus gagah di persada politik tanah air.

Kami menulis bukan kerana nama harta atau wang berjuta , kami menulis kerana perjuangan dan kesetiaan yang lahir dari nawaitu yang ikhlas , Kami percaya Allah SWT sahaja yang maha kuasa yang akan menentukan yang boleh menghukum dan memberikan balasan setimpal kepada yang berniat jahat kepada kami dan pemimpin yang kami sayangi.

Kami akan teruskan perjuangkan dan terus menyokong YB Khairy Jamaluddin.

Kumpulan Pro Khairy.


PROKJ FAN CLUB CHAT ROLL

Followers

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP