Tuesday, July 8, 2008

LCCT: Khairy sedia disiasat BPR

KUALA LUMPUR 7 Julai - Ahli Parlimen Rembau, Khairy Jamaluddin bersedia untuk disiasat oleh Badan Pencegah Rasuah (BPR) mengenai dakwaan beliau mempunyai kepentingan dalam syarikat yang diberi kontrak membina Terminal Penerbangan Tambang Murah (LCCT) di Sepang.

Khairy mencabar Wee Choo Keong (PKR-Wangsa Maju) membuat laporan kepada BPR dan tidak berlindung di bawah kekebalan Parlimen untuk membuat tuduhan terhadapnya.

''Choo Keong membuat tuduhan dan menyerang saya, menuduh saya mempunyai kepentingan di dalam syarikat yang mendapat kontrak membina LCCT, jangan berlindung di bawah kekebalan Parlimen, buat laporan terus ke BPR agar saya boleh disiasat.

''Saya tidak mempunyai sebarang kepentingan baik di dalam syarikat yang mendapat kontrak membina LCCT ataupun di dalam AirAsia, saya tidak mendapat sebarang faedah," katanya ketika membahaskan usul Kajian Separuh Penggal Rancangan Malaysia Kesembilan (RMK-9) pada sidang Dewan Rakyat hari ini.

Khairy merujuk kepada ucapan Choo Keong semasa membahaskan usul yang sama mengenai kepentingan Khairy dalam syarikat-syarikat terbabit.

Beliau juga mencabar Ahli Parlimen pembangkang itu agar membuat laporan kepada BPR dan membuat kenyataan di luar Parlimen.

''Saya cabar Choo Keong untuk membuat kenyataan itu di luar Parlimen agar saya boleh menyaman beliau di mahkamah, kalau tidak ada bukti kukuh jangan buat tuduhan dan saya anggap ia sebagai satu penipuan.

''Jangan memalukan diri sendiri dan tindakannya itu tidak melambangkan sebagai Ahli Parlimen kelas pertama,'' katanya.

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin

About This Blog

Web blog ini bukanlah laman web rasmi YB Khairy Jamaluddin , web blog ini adalah tanda sokongan kami Pro Khairy yang membayangkan sokongan kami tidak pernah terhenti kepada beliau.

Apa juga badai , fitnah dan niat yang tidak baik bukanlah halangan kepada kami yang akan terus menyokong YB Khairy Jamaluddin kerana nawaitu kami yang mahu melihat pemimpin ini terus gagah di persada politik tanah air.

Kami menulis bukan kerana nama harta atau wang berjuta , kami menulis kerana perjuangan dan kesetiaan yang lahir dari nawaitu yang ikhlas , Kami percaya Allah SWT sahaja yang maha kuasa yang akan menentukan yang boleh menghukum dan memberikan balasan setimpal kepada yang berniat jahat kepada kami dan pemimpin yang kami sayangi.

Kami akan teruskan perjuangkan dan terus menyokong YB Khairy Jamaluddin.

Kumpulan Pro Khairy.


PROKJ FAN CLUB CHAT ROLL

Followers

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP