Monday, May 26, 2008

A lesson for all, says Khairy

PETALING JAYA: The FA of Malaysia's (FAM) deputy president Khairy Jamaluddin said no one should take advantage of the national football association.

“Don't take us for granted,” he said in response to FAM president Sultan Ahmad Shah's call to not sanction the controversial Champions Youth Cup (CYC) scheduled here in August.

“Anyone who wants to organise a football tournament in this country should go through the proper procedures. What is the role of the FAM, then? It is obvious FAM have been left out from the start and this is a lesson for all. A tournament of this nature costs RM17mil and we should ask ourselves whether is it value for money,” said Khairy.

FAM secretary general Datuk Azzuddin Ahmad said they were merely following the FIFA and AFC statutes in hosting a tournament.

“The national association of the host country should sanction the event,” he said.

“In this case we have no problems in hosting the Chelsea match here in July. The promoters ProEvents came and saw us first and we have given them our blessings to stage this high profile match. They did the right thing to follow up with the Foreign Ministry and others to see that the event takes place without any hitches.”

Last year, the FAM were put in an awkward position when the Tourism Ministry signed a deal with ProEvents to bring in English Premier League champions Manchester United.

The FAM agreed to sanction the match but when the date of the tour was announced, it clashed with the Asian Cup, of which Malaysia was a co-host.

The Asian Football Confederation (AFC) had signed a contract with the Youth and Sports Ministry to ensure no other football events would be staged during the Asian Cup in July.

In the end, FAM bowed to AFC's demand and withdrew the sanction for the United match, thus forcing the tour to be cancelled.

10 comments:

pasca,  May 26, 2008 at 12:45 PM  

saya memang penyokong kuat BN tapi tak suke benor teman dengan khairy jamaluddin tu.Dia pun sama dengan Anwar yang nak cepat naik tahta.Die ingat die menantu Pak Lah,leh buat itu ini..Hm..tengoklah..Khairy Jamaluddin nie akan jadi Anwar kedua la nie..Teman sokong citer pasal anwar tu..hanya yang penah deal n keje bawah Anwar je yang tau die sape.Korang nie pecaya sangat dengan reformasi2 nie..Klu reformasi sebab seseorang, xkan kemana..kalau sebab agama tu oraitla..anyway..teman boleh gakla terima PAS memerintah negeri teman berbanding apek2 yang tak tau baca Iqra’ tu..Okla..Kire teman nak tengok gakle PAS memerintah negeri teman.Jangan tunduk sangat dengan kehenda DAP tu dahle..Salam..akhir kata..Takbir!!!Allahuakbar!!!!

penembak tepat,  May 26, 2008 at 1:11 PM  

jgn bagi peluang pd kj utuk terus berlaku jahat pd malaysia dan rakyatnya. jgn bagi peluang pd balaci kj spt norza pendek tu. jgn bagi peluang utk hancurkan melayu. UMNO PERLU tolak mrk. ahli umno yg masih sayangkan umno, berubah lah. berubah utk umno terus relevan

anti kj,  May 26, 2008 at 1:29 PM  

KJ mesti dihapuskan... jika tidak malaysia akan hancur.... KJ pengkhianat... agen asing yang ingin menguasai hasil bumi malaysia... hapuskan KJ
hapuskan KJ

no name,  May 26, 2008 at 1:33 PM  

Khairy was born in Kuwait City, Kuwait. He is the only son of former diplomat Dato' Jamaluddin Abu Bakar and Dato' Rahmah Abdul Hamid. Khairy had his secondary education at the United World College of South East Asia in Singapore, and his university education at Oxford University in the United Kingdom. While at Oxford, he studied at St Hugh's College, and graduated with a degree in Philosophy, Politics and Economics (PPE).

peminat KJ,  May 26, 2008 at 3:39 PM  

Aku ni peminat KJ…. Korang perasan tak sejak abis PRU12 ni muka dia tak timbul2 kat TV/SuratKhabar….. takut ke? ke Pak Lah suruh duk diam2?
Kalau macam ni aku tak minat lagi la… aku nak minat kat Obama pulak la…

Anonymous,  May 26, 2008 at 5:05 PM  

kata kata khairy tu mendalam maksudnya..seperti lautan yang begitu dalam..

Anonymous,  May 26, 2008 at 8:26 PM  

Saya amat berbangga kerana menjadi tie-breaker pada hari ini. Ketika ini, posting mengutuk telah menyumbat 3 gol pada suku pertama, terutama posting anti KJ, yang panas,pedih dan straight to the point, umpana a strikers finish.

Tetapi, martabat KJ telah dipertahankan bermula dengan no name, yang walaupun telah nampak sebagai bukan clear cut pengampum, tetapi, pengadil berpendapat kerana No Name menggunakan nama Oxford, maka gol-la tu. Kemudian peminat kj pula menyumbat gol opportunistik, yang menyamakan martabat dan populari Kj dengan Obama. Ini diikuti oleh headed gol oleh no name, yang menyifatkan KJ sebagai mendalam, dan kita harus berfikir secara mendalam dan lebih menyelami kedalaman KJ, dan tak juga mati lemas, ketika mendalami polemik isu KJ.

So sekarang tiba i pula.......daaan....

Hooray KJ! Steady lah YB! Macam mana budak Lin ini yang kat Puteri pun dah over, dengan makcik ke halau boleh membuat deal dengan anak Alex Ferguson dengan sebegitu BODOH! Saya yakin KJ harus mendisiplikan dia dengan menyuruh dia berdiri atas kerusi waktu time Mesyaruat MT. Malam tadi, kita nam stail KJ beraksi dalam parlimen, wah sungguh steady.

Bersih,Cekap dan Amanah itulah keunggulan Khairy Jamaluddin!!!

Ah Piao dan Miss Lee
(Penyiasat Sendirian MCA)
*Lu ada politik punya ploblem, lu kall sama kita, gelenti boleh bikin DVD punya lo

Anonymous,  May 26, 2008 at 9:03 PM  

Wa jaring gol untuk KJ! Heeeeeeeee!! GOOOOOOOOOOOOOLLLLLLLLLLLL!

Ronaldan (Ronaldo + Pondan)

Anonymous,  May 27, 2008 at 7:03 PM  

khinzir jantan mana tau main bola! main belakang bini pandailah! HAHAHAHAHA!

sinar harapan,  May 28, 2008 at 9:42 AM  

lagi lagi mukhriz, lagi lagi kj, apalah sangat diorang tu kalau tuan tuan semua tak ambil pusing… pegi mamposla… kita buat kerja kita masing masing, jaga keluarga dan anak isteri bagi makan baik baik. apa untungnya kita kalau malaun 2 ekor tu tergolek??? kita gitu gak , kalau atk kerja sapa nak bagi nafkah pada keluarga???? so, kita teruskan kehidupan dimuka bumi yang Allah ciptakan untuk semua manusia ini dengan sebaik baiknya, ada ceramah atau kuliah /pengajian /majlis ilmu ,lapangkanlah masa menghadirinya buka minda bersihkan hati pohon lah hidayah dan kesejahteraan untuk semua ummat Islam di seluruh dunia terutama para Anbia’ , Syuhada , Solihin , para pejuang Islam seluruh dunia dan Mukminin seluruhnya semoga mendapat rahmat Allah di Yaumilkiamah…Amin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin

About This Blog

Web blog ini bukanlah laman web rasmi YB Khairy Jamaluddin , web blog ini adalah tanda sokongan kami Pro Khairy yang membayangkan sokongan kami tidak pernah terhenti kepada beliau.

Apa juga badai , fitnah dan niat yang tidak baik bukanlah halangan kepada kami yang akan terus menyokong YB Khairy Jamaluddin kerana nawaitu kami yang mahu melihat pemimpin ini terus gagah di persada politik tanah air.

Kami menulis bukan kerana nama harta atau wang berjuta , kami menulis kerana perjuangan dan kesetiaan yang lahir dari nawaitu yang ikhlas , Kami percaya Allah SWT sahaja yang maha kuasa yang akan menentukan yang boleh menghukum dan memberikan balasan setimpal kepada yang berniat jahat kepada kami dan pemimpin yang kami sayangi.

Kami akan teruskan perjuangkan dan terus menyokong YB Khairy Jamaluddin.

Kumpulan Pro Khairy.


PROKJ FAN CLUB CHAT ROLL

Followers

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP