Saturday, April 5, 2008

Khairy wants feedback from members before deciding

REMBAU: Umno Youth deputy chief Khairy Jamaluddin has refused to say if he would go for the wing's top post in the December party polls.

Khairy, who is also Rembau MP, said there was no reason for him to make a decision now as the polls were still months away.

"Also, I need to get the views from the branches and divisions first. Only then will I make my decision known," he said when met at his service centre near here.

Khairy said the party was his priority and he would not be hasty in joining the fray to contest the top post.

"Umno is an institution and I must hear the views of the grassroots first," he said.

Asked on Datuk Seri Hishammuddin Hussein's decision not to seek re-election as Umno Youth chief, Khairy said this had to be respected although it was a great loss to the Youth wing.

Hishammuddin, who is also Education Minister, said on Thursday that he would not be defending the post and that it was time to make way for someone else.

"Umno Youth made tremendous progress with Datuk Seri Hishammuddin at the helm for 10 years.

"I will personally continue to support him if he decides to contest for any post in the party election," he said.

On the decision by Jerlun MP Datuk Mukhriz Mahathir and former Selangor Mentri Besar Datuk Seri Mohd Khir Toyo to offer themselves for the top post in the youth wing, Khairy said anyone was free to contest.

"What is important is that we must follow the democratic process which has been long practised in the party. We must elect the best leaders to effectively lead Umno," he said.

Asked if a contest for the top position in the youth movement would split the party, Khairy expressed confidence that its members were mature and no one would take the opportunity to try and create disunity.

23 comments:

bro_jinggo April 5, 2008 at 3:49 PM  

AMARAN!!!
Kepada penghantar virus... kami akan kesan kedudukan anda mengunakan IP anda...

PERHATIAN!!!
Kepada semua bloggers... ada pihak yang tidak berpuas hati dengan laman blog ini sehinggakan mereka sanggup memhantar virus menyerang computer anda sekiranya anda clik perkataan Here.

Ini adalah satu usaha yang paling kotor sekali.Nampak sangat mereka ini sanggat bacul dan dayus... Brader... jadi seorang jantan yang berani.. jangan jadi bacul, menghantar virus kedalam blog orang lain.Kalau tak ada telur tak payah jadi jantan.

Anonymous,  April 5, 2008 at 4:15 PM  

skarang tau plak nak ambik view dari akar umbi...sebelum ni tak payah pulak...
nasihat dari yg tak seberape ni, pegi cari tiket one way cepat2, pasal tak lama lagi hang tu nak kene taram..

Anonymous,  April 5, 2008 at 5:48 PM  

jgn anta virus wei...aku pn kene nanti

Anonymous,  April 5, 2008 at 6:11 PM  

aku rasa tak berminat untuk menghantar virus ke blog ini...sebab pembangun blog ini sendiri adalah seumpama virus...virus dalam masyarakat melayu..virus membawa kerosakan..kalau dulu melayu mudah lupa..sekarang dah lain iaitu "melayu selalu ingat"...ingat semua kerosakan yang telah dibawa puak2 yang alhamdulillah dah tak berapa ramai ni..jumlah virus-virus ini semakin lama semakin berkurangan..dan lama kelamaan akan hilang..'TAKKAN MELAYU HILANG DIDUNIA'..kata Hang Tuah..tapi Bang Tuah...Melayu2 perosak ni terpaksa kita hapuskan..biarlah melayu yang tidak hilang itu ialah melayu yang ikhlas..bukan melayu yang menjahanamkan bangsa sendiri macam UMNO

Anonymous,  April 6, 2008 at 10:43 AM  

Jinggo kenapa kau tak bikin special thread pasal penghantar virus? Sejak bila 'VIRUS' memberi amaran kepada "virus"?

Katakan sama KJ sejak bila dia pandai mengambil pandangan orang lain, kan dia "cerdik pandai"? Jangan nak main sorong papan tarik papanlah KJ...ahli UMNO ramai dah meluat kat kaulah...

Hari demi hari kejahatan mu KJ akan terbongkar jua. VIRUS yang sebenar nya adalah KJ and the gang..

Anonymous,  April 6, 2008 at 3:05 PM  

UndurLAH

DO RE MI FA SO LA TI DO...TI DO LAH DOLAH TIDO...heuheuuheu

Anonymous,  April 6, 2008 at 5:46 PM  

Cadangan yang baik dari KJ. Adalah penting untuk mendapat feedback dari akar umbi sebelum bertanding.

TAPI jgn pulak ko pegi tanya kambing2 ko tu.memang menganguk je la keje nya.

Anonymous,  April 6, 2008 at 10:09 PM  

Jangan bagi KJ menang. Bangkit akar umbi!....

PROFESSIONAL MALAY,  April 6, 2008 at 10:28 PM  

GO ON DR. M!!!!!!
CONTRUCTIVE CRITICISM IS THE HALLMARK OF STRONG ORGANIZATION LIKE UMNO....
BIARKAN PAK LAH DAN KJ TAKUT DENGAN BAYANG2 SENDIRI......

LANGKAWI: Former Prime Minister Tun Dr Mahathir Mohamad said his criticisms against the Umno leadership would make the party stronger.

“My criticisms will not wreck the party. It will make Umno stronger.

“If I tell lies, Umno will reject me. If they (supporters of the current Umno leadership) tell the truth, people will accept them,” he said.

Dr Mahathir said this in response to allegations made by several Umno leaders that he was providing “ammunition” for the Opposition to destroy the party.

Minister in the Prime Minister’s Department Datuk Ahmad Zahid Hamidi had said that Dr Mahathir was wrecking Umno from the inside.

Information Minister Datuk Ahmad Shabery Cheek had called on Dr Mahathir to exercise caution when making statements, as Umno had collapsed in 1988 under his leadership and the members did not want to see a repeat of such a tragedy.

On Sports Minister Datuk Ismail Sabri Yaakob’s statement that the Cabinet resigned en masse during Dr Mahathir’s era, the former premier said people have access to information on past history.

“The media is being controlled now. When Tengku Razaleigh Hamzah challenged me, he was in the news. I did not stop the media from highlighting what my detractors had to say.

“But now there is tight control on the media. There is no avenue for people to have their say,” he said.

Dr Mahathir was talking to newsmen on Saturday night after holding tahlil prayers at Surau Ibrahimi here for his sister Habsah who passed away in December 2006 and for Datuk Mukhriz Mahathir’s mother-in-law who passed away recently.

Earlier in his short speech before the Isyak prayers, he said Malaysians are lucky that political differences in the country did not lead to violence unlike in other Islamic countries.

Anonymous,  April 7, 2008 at 12:59 AM  

jelas sekali pendirian pak lah pada program di PWTC hari ini.ingat ! Pak lah akan bangkit utk memulihkan dan menyatukan UMNO semula.ucapan nya begitu ikhlas bkn seperti mahathir yg sedang merosakkan dan memecahbelahkan UMNO.Pak lah juga menyebut ada segelintir ahli yg mensabotaj PRU-12 yang mana ianya ditunjangi oleh org tertentu.lihat lah betapa hinanya org tersebut yang sanggup menggadaikan parti keramat UMNO ini.ingat lah mahathir zaman pemerintahan beliau lebih teruk lagi.jgn di ingat kata-kata mahathir itu semua nya betul2 ikhlas .hanya mempunyai kepentinga dan agenda diri sendiri.marilah kita menyokong kepimpinan pak lah.hidup pak lah!

Anonymous,  April 7, 2008 at 9:36 AM  

Walaupun Pak Lah mahu menyalahkan TUN,Ku Li, Anwar Ibrahim ataupun ahli2 UMNO yang sabotaj dalam PRU 12 tidak terfikir ke sedikit dalam otak pak lah? bahawa kebanyakan orang melayu sudah bosan dan meluat dengan cara dia dan menantu mentakbir negara.

Inilah di-namakan "sindrom penafian." TUN buat satu kenyataan yang sungguh tepat, mudah dan tajam terhadap pak lah ia itu "kalau reti malu,dah malu dah!"

Ingat pak lah TUN bukan calang2 orang yang hendak di-ajak berperang.Walaupun pak lah mempunyai jentera politik ia itu RTM,surat khabar,menteri2 propaganda(perkakas mulut politik) dan lain2 lagi
(itu pun 5 + 1 negeri jatuh) TUN mempunyai akal dan strategy tersendiri.

Pak Lah kalau dah istiharkan perang sama TUN, di-harapkan stay on the course jangan flip flop sudah.Ini hari cakap lain esok cakap lain.Let it begin!

Anonymous,  April 7, 2008 at 10:05 AM  

Saya sokong KJ bertanding Ketua Pemuda. Tapi mesti sebagai pendekar dan anak jantan. Jangan guna media atau pak mertua. Baru tau kekuatannya yang sebenar. 'HIDUP' KJ!

Anonymous,  April 7, 2008 at 10:26 AM  

Kalau KJ naik, satu undi untuk PKR/PAS masa PU13 nanti dari aku.

Anonymous,  April 7, 2008 at 10:30 AM  

Aku masih ingat bila KJ kena boo masa mula jadi Naib Ketua Pemuda melalui tingkap dulu.

Masa pilihanraya lepas, orang boo KJ melalui undi. So fikir-fikirlah...

Anonymous,  April 7, 2008 at 12:24 PM  

Kj pemimpin terbaik setakat ni yang ada di Malaysia...

Tak kan pemimpin yang baik cam KJ tu kita nak sia siakan bakat kepimpinanya....

Malaysia akan beruntung jika KJ menjadi PM.....


by,
anak merdeka..

rockydaniels08,  April 7, 2008 at 8:42 PM  

saya rasa x payah bertanding la untuk apa2 jawatan pun...gerenti tidak akan mendapat sokongan dari ahli2 UMNO, selepas Pak Lah berundur pada masa yg terdekat nanti, karier politik Khairy secara automatik akan berkubur...

lepas ne bro jinggo bole la ko membuat blog sokong beruk yang lain pulak...

sekian

rockydaniels08,  April 7, 2008 at 8:46 PM  

saya rasa Khairy tak payah bertanding la untuk apa2 jawatan di dalam parti, gerenti tidak akan mendapat sokongan daripada sesiapapun di kalangan ahli UMNO...selepas Pak Lah berundur pada masa terdekat nanti, maka secara automatik karier Khairy akan berkubur

lepas nie bro jinggo, bole la ko buat blog untuk sokong beruk yang lain pulak...

sekian

Anonymous,  April 8, 2008 at 7:37 PM  

hahaha... sejak bila nak dengar akar umbi ni ....haa ...sejak bila.....hahahahah.....lawak benar le si KJ ni .....hahahahha......tukar strategik nampaknya.....hahahah.... aku respek gak KJ ni sebagai manusia kpd manusia .... kalau dia beruk mau aku tak respek.....
"Khairy wants feedback from members before deciding"

Lawaks nya title blog post ni .... hahahah....hahahah.....hahahah

Anonymous,  April 9, 2008 at 12:27 AM  

hi...

bak kata bro jinggo ".. kami akan kesan kedudukan anda mengunakan IP anda... " jd aku mls nak ckp byk2..

virus kj ni sng je nak hapuskan..
amik je anti biotik brand mukhriz
insyaallah terawatlah umno itu sendiri.. jgn lupa bedah skali kanser bernama abdullah skali.. hehehe

ps/ lawa blog.. brape kj byr korang hehehe

Anonymous,  April 9, 2008 at 4:34 AM  

KJ @ beruk tidak layak utk pegang satu jawatan pun ... takat pegang jawatan pemuda2 bangsat boleh la ... yg sokong KJ pun adalah pemuda2 bangsat negara

Anonymous,  April 9, 2008 at 9:19 AM  

Sekira nya KJ mamasuki UMNO tidak melalui sijil pernikahan,memegang jawatan naib ketua dengan bertanding,orang nya tidak berlagak pandai,tidak biadab,tidak sombong.....Mengapa mesti rakyat membenci dan tidak menerima KJ sebagai pemimpin?

KJ telah melampaui batasan2 berpolitk dengan kerakusan cita2 tinggi nya.Untuk muhasabah diri di-cadangkan KJ pergi bersama Dr Khir Toyo melakukan ibadah umrah. Mungkin sekembali nya KJ dan Dr Khir akan menjadi orang politik yang TAHU DIRI~!

Anonymous,  April 9, 2008 at 4:02 PM  

blog ini memang jenaka dan menghiburkan!~ saya suka.

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin

About This Blog

Web blog ini bukanlah laman web rasmi YB Khairy Jamaluddin , web blog ini adalah tanda sokongan kami Pro Khairy yang membayangkan sokongan kami tidak pernah terhenti kepada beliau.

Apa juga badai , fitnah dan niat yang tidak baik bukanlah halangan kepada kami yang akan terus menyokong YB Khairy Jamaluddin kerana nawaitu kami yang mahu melihat pemimpin ini terus gagah di persada politik tanah air.

Kami menulis bukan kerana nama harta atau wang berjuta , kami menulis kerana perjuangan dan kesetiaan yang lahir dari nawaitu yang ikhlas , Kami percaya Allah SWT sahaja yang maha kuasa yang akan menentukan yang boleh menghukum dan memberikan balasan setimpal kepada yang berniat jahat kepada kami dan pemimpin yang kami sayangi.

Kami akan teruskan perjuangkan dan terus menyokong YB Khairy Jamaluddin.

Kumpulan Pro Khairy.


PROKJ FAN CLUB CHAT ROLL

Followers

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP