Friday, March 28, 2008

RPK hilang kekebalan

Written by Raja Baizura Raja Abdullah


Sepandai-pandai tupai melompat akhirnya jatuh juga ke bumi. Sombong dan angkuh seorang manusia yang bijak dalam putar belit akhirnya terpaksa membayar RM 7 juta kepada Canselor Uniiversiti Utara Malaysia (UUM) Tan Sri Dr.Nordin Kardim.

Keputusan itu dibuat oleh mahkamah di Alor Star berhubung penyiaran artikel.
Berunsur fitnah pada Dec 2006. Raja Petra sebagai defendan pertama dan tiga defendan lain ia itu Parti Keadilan Rakyat(PKR) dan ketua pengarang akhbar suara Keadilan dan editor akhbar suara keadilan.
Perentah itu dibuat berikutan pengeluaran satu artikel fitnah bertajuk NC UUM Penciplak.
Kali ini Raja Petra bertemu Buku dengan Ruas, terlalui ego seolah-olah mempunyai kekebalan. Jika diikutkan banyak lagi artikel Raja Petra yang berunsur fitnah secara licik boleh disaman , namun cukuplah sekadar satu artikel ini tang telah membuktikan betapa logiknya Raja Petra memfitnah.

Apa saja yang ditulis oleh Raja Petra mempunyai unsur penipuan dan pembaca patut memikirkan kembali akan ketelusan setiap ketelusan tulisan Raja Petra.

Kita tunggu apa lagi penipuan baru Raja Petra untuk menutup malu terhadap penipuannya.
Syabas Tan Sri Nordin Kardi kerana telah memberikan satu pengajaran yang amat berfaedah kepada Raja Petra.

54 comments:

hasamkusam,  March 28, 2008 at 2:11 AM  

Nilah akibatnya suka fitnah orang. agak2 mampukah PKR nak tolong bayar saman RPK. jangan harap.Kalau nak tongeng dulu.

RPK & PKR penipu besar, suka tipu orang, politik kotor.

rasakan ... kakakakaka

tian chua PKR,  March 28, 2008 at 2:18 AM  

Bodo punya RPK. Wa sudah cakap nanti dia orang suma mesti tau punya, lu cakap tara pa pa.. sekalang apa jadi.

Sekarang suma olang sudah tahu PKR suka tipu orang, macammana kita mahu tipu suma olang lagi.

Dulu pun lu cakap kalau wa buat super impose gambar najib. ok
nalis2 wa kena masuk ISA lu tak tau.

Lu memang bodoh la RPK... sampah masyarakat lakat la lu.

Sekarang wa tak mahu jadu kawan sama lu. wa talak wang mau jamin sama lu.

Tak pa lu duduk saja dalam lokap. mana mau cari wang, lu mintak sama Anwar saja la. Dia kaki rasuah mesti banyak wang.

ronnie,  March 28, 2008 at 2:20 AM  

Ha ha ha... Bukti dah jelas PKR penipu, bangsat. Anwar berapa harga untuk beli wakil rakyat BN. Aku nak jadi ejen boleh tak?

Bad AMPKR,  March 28, 2008 at 2:27 AM  

Anwar sering laungkan REFOMASI, DEKMORASI!!! tapi kalau dah beli wakil rakyat DEKMORASI apa? baik tak payah adakan PRU. KO beli saja sapa yang ko mahu.

JANGAN TIPU RAKYAT LAGI.KAMI DAH BOSAN.

Anonymous,  March 28, 2008 at 2:31 AM  

tibalah masanya orang2 pas ketawakan pkr. betapa bodohnya orang pkr.

politik pkr politik kotor/sampah..

Anonymous,  March 28, 2008 at 2:31 AM  

tibalah masanya orang2 pas ketawakan pkr.. diatas kebodohan pkr

Anonymous,  March 28, 2008 at 9:33 AM  

Sengal jugak si jinggo ni.. Hati dah hitam kot.. Bawak-bawaklah bertaubat.. Kita bukan nak hidup kat dunia je. Kat akhirat pun kita nak hidup jugak. Ape ko dapat bodek si KJ tu?

inam kitites March 28, 2008 at 9:48 AM  

aku pun tak paham ngan si jinggo nih..pro sangat ngn si KJ nih..whatever pun nih ader satu lagik isu baru utk pro kj..dulu pro kj penah cakap yang bapak PKR tali barut yahudi lah, best yahudi lah, so skrg KJ plak bawak masuk 2 org yahudi secara diam-diam..dan jika jadi bulan 7 nih jadik kenyataan..

Anonymous,  March 28, 2008 at 11:06 AM  

inam ketites lah yahudi..sbb mak bapak die pon yahudi..hahaha

hasil kongkek haram mak die ngan bapak die..dpt lah anak haram..

raja kapoor,  March 28, 2008 at 11:10 AM  

haha...raja petra bleh masuk rancangan raja lawak lah..

inam ketites boleh masuk rancangan "Mari Menjadi Anak Haram" sebagai host

ycg,  March 28, 2008 at 11:57 AM  

tahniah! your comments truly reflects your intelligence. I shall place your comments next to your birth cert at the lowest pile of the rubbish bin.

mat sabu,  March 28, 2008 at 1:42 PM  

itu batu adalam kepala raja petra..

Anonymous,  March 28, 2008 at 3:19 PM  

Hei jinggo bodoh dah tak ada artikel KJ ataupun pak lah kah?. Beberapa hari ini kan ada cerita pasal PM bodoh tu? Ini RPK pulak. RPK TIDAK AKAN jual negeri atau makan rasuah berjuta ringgit lah! Dia tidak akan jahanamkan negara lah.

Kita nak dengar cerita bodoh kau dengan idola kau KJ and pak lah itu.

pendeta gila,  March 28, 2008 at 3:59 PM  

haha..rpk la yang bakal menjual negara kepada USA..sebab die sekutu anwar ibrahim..

ko bayangkan bagaimana anwar ibrahim bila dtg ke US di sediakan karpet merah

Anonymous,  March 28, 2008 at 4:01 PM  

dah la bodoh,sengal plak tu..

persetankan penyokong2 pembangkang..

Anonymous,  March 28, 2008 at 4:15 PM  

as'kum,bleh dapat komen pasal kes isu saya plak.asyik blog ni kutuk satu blah pihak je.Ni soalan<

1) Antara Islam dan bangsa korang pilih mana.significannya mudah, klu korang pilih agama untuk pilih pemimpin, antara Pak lah ngan Nik Aziz sapa yang lebih layak sembahyang mayat korang bila koraang meninggal.korang pilih la.dah besar pun memasing.Pandai2 fikir.
2)Kita hidup kat dunia ni sementara, akhirat tu yang berkekalan,ada satu hadis rasullullah sabdanya, akhir zaman ada 70 golongan 1 golongan masuk syurga, sekali lagi, korang akan dibawa menghadap ALLAH mengikut bontot pemimpin korang,So korang nak ikut bontot pemimpin Islam hadari ke pemimpin Islam yang tak hadari.Pilih sendiri,kubur lain-lain,jgn korang menjerit kat kubur aku dah.hehe
3)satu lagi, zaman Rasullah dulu abu bakar jutawan, bila dia jadi pemimpin satu harta pun dia tak tinggalkan pada anaknya kecuali ilmu islam,anak yang soleh,Jadi ko rasa pemimpin mana dalam umno yang jadi macam abu bakar,heheheh ada ke,dapat je jawatan terus beli mecedes,cuba tanya Khir Toyo,alah paklah pun boleh.Kalau paklah makin miskin memang paklah sama cara kepimpinan rasullullah n khalifah.
4) paklah korang rasa bersikap macam konsep islam hadari yang 10 tak,hehehehhe ya salam,cuba sentuh isu tudung,KJ pun sama la 1 helai rambut = 1000 tahun siksaan di akhirat tak tegur isteri KJ kene sekali(nauzubillah)kesian kak Noni.Jgn ambil fahaman ular dalam semak astora jabat sorang je,x pun mashitah yang menghalalkan penzinaan tu.tanya ustaz2 lain.tgk takat mana iman kita.
5)kita bukan nak salah kan sesiapa, bukan nak sokong parti mana2 kita nak pemimpin yang kita pilih tu layak untuk kita ikut di akhirat bertemu ALLAH.dunia 65 tahun je bang KJ,tapi akhirat selama-lamanya.kita hidup 5000 tahun pun akhirat lebih lama.silap pilih pemimpin.nauzubillah.
6)atas sebab2 diatas,pandangan saya mengatakan pemimpin umno x releven untuk disokong buat masa ini sekiranya mereka masih mementing isu bangsa mengatasi isu agama islam.ingat islam yukla wala yukla alaih.assalamulaikum.akasia180@yahoo.com boleh sebarang komen

Anonymous,  March 28, 2008 at 8:38 PM  

RPK masih relevant sebab tu la BR menang besar, pukimak BN guna undi pos pun kalah. Undi POS pun tak cukup untuk menyekat kemaraaan dan kemarahan rakyat malaysia yang sudah hilang konfiden dengan BN-UmNO-MCA-MIC. Khairy Jahanam mentang mentang guna undi pos untuk menang, itu pun recount, patutlah hadiah sumbangan Mr Clean yang suka tidur. Ini lah balasan tuhan kepada segala kejahatan yang di buat oleh BN-UNMO-MIC-MCA , parti yang tak sayang kan rakyat. Cuma gilakan kuasa and kekayaan kroni sendiri. Jinggol ini pun dah habis idea, how to counter attack, anak beruk hitam pun sembunyi. Kena gempur kiri kanan dari BR, Tun Mahatir, Ku Li, and TERUTAMA RAYAT MALAYSIA DI MALAYSIA AND DI DUNIA AND MOST OF ALL SULTAN DAN AGUNG.
BN TERIMA LA PADAH INI.
HIDUP BR, HIDUP ANWAR HIDUP PAS HIDUP DAP.
DAULAT TUANKU
DAULAT TUANKU
DAULAT TUANKU YANG BIJAKSANA

ANTI GAY,  March 28, 2008 at 9:22 PM  

apa nie..tak abes2 ckp guna undi pos..dah lapuk la wei..

KJ menang sebab sokong rakyat rembau terhadapnya

bila dah kalah mula ckp rakyat rembau kalau taruk beruk pon die undi..

apa nie..takkan kata rakyat rembau camtu..

kalau rakyat rembau pilih si bad,korang mesti puji kan..

memang pembangkang hipokrit seperti anwar ibrahim yang mengamalkan budaya GAYISME..HAHAHAA

Anonymous,  March 28, 2008 at 9:24 PM  

HIDUP KHAIRY..SEDIA GEMPUR

DAULAT TUANKU,  March 28, 2008 at 9:30 PM  

aku igt lagi bagaimana anwar ibrahim mengatakan yang AGONG perkenan memorandom BERSIH..

sehari kemudian AGONG mengatakan baginda tidak pernah pekenankan

siapa yang DERHAKA??

ANWAR IBRAHIM AL JUBORI

Anonymous,  March 28, 2008 at 9:36 PM  

korang boleh jamin ke kerajaan pas tidak melakukan RASUAH??

lagi satu..

nabi muhammad menawan madinah dgn membina masjid..

di mana masjid yang telah di bina oleh PAS??

Anonymous,  March 28, 2008 at 9:38 PM  

kesian RPK..dah tak pasal pasal kene saman..

boleh bayar tak?mesti lah RPK bleh bayar sbb die bleh jual jubur kat ANWAR..anwar kan ada bnyk wang di US..

Anonymous,  March 29, 2008 at 10:01 AM  

Hidup Khairy - BR akan jahanamkan u macam najis babi.
Woi orang orang pro khairy.Sudah kalah 5 states la.
Kau orang ni cakap lanciu.
Anwar akan terima monyet kamu ke PKR dengan hati besar.
Time to jump ship. Khairy dah habis
Cuma tinggal kaki kaki bodek sini
Komen komen sini pun semuanya , tulisan jinggol sendiri, tak ada s support langsung. Kesian si jinggol ni. Sudalah rakyat malaysia takan terpedaya lagi la.
jahanam khairy dan jinggol

Anonymous,  March 29, 2008 at 10:04 AM  

apa gunanya tembak raja petra.
Rakyat malaysia sudah buat keputusan. BN dah hancur.
KJ pukimak ni pun pergi sembunyi
kalau adalah bola , tunjuk muka
fucking asshole son of the moneky
Blog ini dah ketinggalan zaman.

Anonymous,  March 29, 2008 at 1:10 PM  

aku igt lagi bagaimana anwar ibrahim mengatakan yang AGONG perkenan memorandom BERSIH..

sehari kemudian AGONG mengatakan baginda tidak pernah pekenankan

siapa yang DERHAKA??

YANG NI AKHBAR BERITA HAIRAN TV3/4 DAN SEALIRAN YANG MELAPORKAN...AKU RASA RAMAI ANGGAP MEDIA KERAJAAN SEKARANG MACAM CERITA MR BEAN ...AKU TGK SEBAGAI HIBURAN KELUARGA JER MEDIA2 PEMBODEK TU...MACAM KISAH LAWAK JER...TAK PERNAH TELUS...

Anonymous,  March 29, 2008 at 1:15 PM  

korang boleh jamin ke kerajaan pas tidak melakukan RASUAH??

lagi satu..

nabi muhammad menawan madinah dgn membina masjid..

di mana masjid yang telah di bina oleh PAS??

KALAU ASIK BINA MASJID JER TAPI TAK MEMENUHKAN MASJID BUAT APA? ISLAM PERANAN DIA LEBIH LUAS BUKAN SETAKAT BINA MASJID BANG OOI...LAGI SATU YANG BN BINA MASJID TU INGAT DUIT MAK BAPAK DIORANG KER? TU KAN DUIT RAKYAT DAN KERAJAAN MALAYSIA..SATU LAGI KALU MASJID HARGA RM2 JUTA DIA UP LAK JADI R4 JUTA....TU KE YG HEBAT SANGAT KO AMPU UMNO TU....KONTRAK BINA MASJID LEPAS TU SUBCON KAT BANGSA ASING ATAU KORANG ALIBABA KAN

Anonymous,  March 29, 2008 at 7:28 PM  

masjid dah dibina..tu pon korang tak suka..maybe sbb korg semayang kat kuil kot..

Anonymous,  March 29, 2008 at 7:31 PM  

anwar tu ade perempuan simpanan..

nama perempuan jalang itu ialah..

WAN AJIJAH

Anonymous,  March 30, 2008 at 12:27 AM  

Hidup Ku li..jatuhkan sleepyhead and KJ bastard.
Kuburkan KJ selama nya .pergi balik kuwait la bodo

harimau maut,  March 30, 2008 at 4:06 AM  

Hidup KJ..jatuhkan gay and ajijah bastard.
Kuburkan RPK selama nya .pergi balik neraka la bodo

adrian.,  March 30, 2008 at 12:14 PM  

HAHAHAHA...All we can say "cakap la hangpa nk cakap apa pun"

5 negeri + 1 wilayah tergadai apa crita.. "Skeleton in the cupboard".

Sedarlah korang sume..BN dah takde intergriti..

Pastu MANA SI Kera Jalanan(KJ) tu..dulu slalu nmpak dlm TV..dah x pegi melawat rembau ker...

Anonymous,  March 30, 2008 at 2:21 PM  

Ala profesor yang suka menciplak hasil karya orang lain! UUM tu universiti jenis ciplak ke? mempertahankan profesor ciplak? oh ya tak ya jugak, KJ dan profesor tu dari spesis yang sama jugak! Spesis tak tahu malu! melukut di tepi jamban! huang! huang! babi lakhnat! bodoh! bodoh selamanya! jadi anjing KJ!!!

Anonymous,  March 30, 2008 at 9:21 PM  

MIC branch dissolved, members become PAS supporters
Posted by kasee
Sunday, 30 March 2008
By RASLAN BAHAROM

(STAR) TAIPING: The Kampung Jebong MIC branch in Simpang here was officially dissolved when 110 of its members quit the party to become members of "Kelab Penyokong PAS" (PAS Supporters Club).

Branch chairman M. Muninathan, accompanied by committee members, submitted their application forms to Bukit Gantang MP Roslan Shaharom at a village temple here on Saturday night.

Roslan said the welfare of the former MIC branch members and members of the Indian community would be taken care of.

"We will take care of you because any problems affecting the Indian community will also affect members of the other communities," he said.

Roslan said he was indebted to the Indian community here as more than 95% of Indian voters within the Bukit Gantang parliamentary constituency had voted for him in the recently-concluded general election.

He said members of the community had every reason to rejoice as two of the three state seats in the constituency had been won by Barisan Rakyat, and the victors -- Mohd Osman Mohd Jailu (Changkat Jering) and Tai Sing Ng (Kuala Sepetang) -- had been appointed exco members of the new Perak state government.

Woi UMNO tak maluke, orang MIC pun tak kisah join PAS, orang cina pun setuju , UMNO bagai kan titanic yang tenggelam. Politik UMNO sudah tak laku, tahun 50-60an , racist and tak ada integriti langsung. Cuma gilakan kuasa dan kekayaan - poket sendiri di utamakan, rakyat jelata hentaklah, who cares.mainstream media , RTM TV3 , NST , semua sekali berat sebelah..rubbish
padan mukan ...hidup PAS hidup PRK hidup DAP.
BN pergi tidur la.

harimau hitam,  March 30, 2008 at 9:34 PM  

DEB ADALAH SATU POLISI UNTUK MENJAGA HAK KAUM BUMITERA TERUTAMANYA MELAYU..

APABILA HAK INI DI BATALKAN OLEH DAP,DAN ORANG MELAYU PULA MENYOKONG NYA SEPERTI APABILA BINI KITA DI BENARKAN UTK DI AMBIL OLEH ORANG LAIN

SEDARLAH WAHAI BANGSA KU..


SEMASA DEB DI LAKSANAKAN..ADAKAH KAUM CINA MEREMPAT??

Anonymous,  March 30, 2008 at 10:51 PM  

PERSATUAN PALING BESAR DI MALAYSIA!

Kalau tuan2 & puan2 ingin mengetahui persatuan yang mempunyai paling ramai ahli melebihi UMNO, PAS, PKR, MCA, MIC mahupun DAP, sila lawati suarapibg.blogspot.

Kalau ahli2 persatuan ini 'digabungkan', ianya boleh menaikkan mahupun menumbangkan mana-mana kerajaan negeri di Malaysia!

'AHLI TERKEJUT'

Anonymous,  March 30, 2008 at 11:14 PM  

DEB tu cuma menjaga sentengah kroni BN terutama sekali UMNO.
jangan ceritakan DEB, ini sudah ceria zaman bujang lapuk. Tentulah kroni kroni pukimak nak DEB , tak payah kerja susah , senang senang dapat komisyen and projek projek besar. siapa tak nak.
U pergi buat survey di seluruh malaysia - contohnya Teregganu , ramai lagi penduduk melayu hidup miskin, adakah DEB menaikan taraf hidup mereka, kroni pukimak KJ adalah - seludup wang from monson cup yg melibatkan wang ratus ratus juta..masuk poket siapa ..the first family dan kroni kroni mereka. kan terengganu ni kaya dengan minyak , mengapa masih negara kedua miskin di malaysia..
Pukimak umno , DEB cuma jaga kroni kroni sahaja, bukan semua rakyat, bahlul.

Patutlah, bila DAP kata nak review, pelawak pelawak tak berguna ini mestilah demonstrasi.macam sudah kehilangan susu ibu. Bodoh! wahai pukimak BN kroni, kita tidak bersaing sesama bangsa, kita bersaing dengan negara negara handal di dunia. DEB inilah menyebabkan kroni kroni kaya. malahah ramai rakyat jelata masih struggling.
TOLONGLAH JANGAN BUAT CERITA BODOH INI. RAKYAT MALAYSIA SUDAH BANGUN.
AGENDA BERUNSURKAN PERKAUMAN SUDAH KETINGGALAN ZAMAN ABANG OIIII.
JADI MANUSIA BERGUNA , JANGAN JADI BERUK MACAM SI KHAIRY INI
INGAT RAKYAT MALAYSIA BUKAN BODOH,
KITA TAHU APA YANG BERLAKU
BLOG SAMPAH INI BOLEH BUNGKUS

Anonymous,  March 30, 2008 at 11:25 PM  

lanciu UMNO nak lagakan parti BR dengan issue perkauman dan agama.
tak maluke..pergi mampus.

Anonymous,  March 30, 2008 at 11:25 PM  

ooo profesor babi lakhnat anak gampang tu! uum pun sama macam pelacur murahan tepi jalan beri jawatan kepada anak pariah profesor puki mak nie! AYUH BOIKOT UUM dan muka anak sundal Nordin Kardi cibai nie!

Anonymous,  March 30, 2008 at 11:27 PM  

Ooo KARDI barua! marilah berentap kat bawah nie! jangan sembunyi dekat pejabat mewah di UUM tu! pukimak!

Anonymous,  March 30, 2008 at 11:30 PM  

Nee ayya notlo na doddi!
Nee amma notlo na ucha!
Nee intilli paadhi pooku lo na sulli!
Nee akkani oosaravelli denga!
Nee ammani gandra gabbilalu denga!
Nee chelli pookulo seema tapakaya!
Mudanastapu Mundakodaka!
Kustu munda kodaka!

Anonymous,  March 30, 2008 at 11:33 PM  

Ooi Kardi! Nie aku nak sumpah kau nie! Barua puki anjing! Anak haram keluar dari jubur babi ! Mak kau tu pelacur murahan kena rogol negro!
Hah! lepas tu kau pergi samanlah si jinggo yang terbitkan dalam website dia! Hahahahaha! Kardi si natang!

Busu Lamin March 31, 2008 at 11:36 AM  

Salam ALL,

Dr Nordin Kardi adalah Naib Canselor Universiti Utara Malaysia (UUM). Sebelum beliau berada di UUM, beliau adalah ketua Biro Tatanegara (BTN), iaitu satu “think tank” dan “brainwash agency” bagi pihak Kerajaan Barisan Nasional (lebih kepada keperluan dan kehendak UMNO).

Dua hari lepas beliau telah memenangi kes saman fitnah terhadap beberapa individu, organisasi dan parti politik yang bernilai lebih RM7 juta dan 4 juta dari nilai tersebut dituntut dari YM Raja Petra Raja Kamarudin. Dari maklumat yang dititipkan oleh beberapa rakan, sewajarnya Dr Nordin Kardi boleh memenangi lebih dari RM85 juta untuk kes ini, namun nampaknya pihak Mahkamah telah membuat keputusan bahawa nilai yang layak diterima oleh Dr Nordin Kardi cuma RM2 juta sahaja.

Saya bukanlah mahu mempersoalkan mengenai nilai RM yang dituntut dari semua defenden melainkan saya ingin mempersoalkan tahap keintelektual Dr Nordin Kardi.

1. Adakah Dr Nordin Kardi faham akan konsep internet dan komputer?

2. Adakah Dr Nordin Kardi faham akan perbezaan antara laman web (website), laman blog (weblog) dan laman portal (web portal)?

3. Adakah Dr Nordin Kardi faham akan konsep saman fitnah?

4. Adakah Dr Nordin Kardi faham akan istilah intelektual?

Baiklah untuk pemahaman Dr Nordin Kardi disini saya maklumkan jawapan kepada empat (4) soalan diatas;

1. Internet adalah satu medium perantaraan yang membolehkan data (maklumat) dihantar, dikongsi serta digabungkan untuk kegunaan semua. Ianya memerlukan pekakasan komputer untuk mengoperasikannya. Oleh yang demikian, secara tidak langsung ianya memudahkan para pengkarya memantau mana-mana pihak yang cuba untuk memplagiat karya mereka walau dimana pun ianya berada.

2. Bagi kes Malaysia Today yang dikendalikan oleh YM Raja Petra Raja Kamarudin, ianya bukahlah satu laman blog dan YM Raja Petra Raja Kamarudin bukanlah penulis blog. Beliau adalah pengendali satu laman berasaskan portal yang bersumberkan kepada berita dan dari segi teknikalnya Malaysia Today bukan laman blog. Malaysia Today adalah tidak sama seperti laman blog (weblog) saya ini dimana laman saya ini berasaskan sistem blog. Untuk laman web (website) pula sila rujuk kepada laman web WarkahUntukPM sebagai contoh. Jika anda (Dr Nordin Kardi) seorang intelektual tentunya anda dapat memahami konsep ini.

3. Sepatutnya anda (Dr Nordin Kardi) menyaman penulis artikel tersebut iaitu Muhtar bin Hj. Suhaili (Mantan Presiden MPP UIAM 2003/2004) dalam saman fitnah yang anda buat. Namun atas sebab kekurangan tahap intelektual yang ada pada anda (Dr Nordin Kardi) maka anda terlupa (atau memang tidak tahu) untuk menyaman Muhtar bin Hj. Suhaili tersebut. Ini menunjukkan bahawa memang anda (Dr Nordin Kardi) bukan seorang yang Intelektual seperti yang anda dan ramai sangkakan. Mungkin juga para peguam anda turut sama tidak Intelektual. Kalaulah peguam anda juga tidak intelektual, maka nampaknya buat rugi sahaja anda membayar khidmat mereka.

4. Intelektual adalah satu senario, keadaan atau sikap yang menunjukkan seorang manusia itu faham dan waras dalam mentafsir maklumat, data, idea dan sebagainya. Jika anda (Dr Nordin Kardi) merasakan bahawa anda adalah seorang Intelektual, maka sewajarnya anda boleh membezakan antara yang baik dan buruk, yang benar dan yang salah serta lain-lain lagi. Jadi berasaskan sidang akhbar yang anda buat sesudah memenangi kes saman finah ini, maka terserlah sikap dan taraf keilmuan anda (Dr Nordin Kardi) yang rendah. Oleh yang demikian ingin saya cadangkan anda (Dr Nordin Kardi) belajar lagi bermula dari asas kerana saya rasakan anda masih lagi mempunyai tahap pemikiran kreatif dan lateral yang rendah.

Yang nyata setiap kali anda membuka mulut maka makin terserlah tahap “kebangangan” anda dan bukannya tahap “keintelektual” anda. Tolonglah, jangan buat malu institusi akademik dan strategi. Pergilah belajar di INTAN atau Institut Aminuddin Baki (IAB) dan mantapkan lagi “keintelektual” anda.

Di petik dari Ketua Perusuh

tapah oh tupah,  March 31, 2008 at 11:39 AM  

msg ini utk si pembangkang

--------------------------------

wow..penyokong pembangkang sudah marah la..hahaha..emosi tak stabil..bang..sabar ye bang..gua tau lu anak haram gak..sbb gua sudah kongkek sama mak lu..dapat lah lu..ntah2 muka lu cam muka gua..hahaha

tapi takpe..muka gua hensem

penjaga neraka,  March 31, 2008 at 11:44 AM  

hahahaha..aku kenal sgt pembangkang nie..sket2 ckp "daripada sumber yg boleh di percayai"..padahal takde sumber pon...


lagi satu...kalau mereka menang kes di mahkamah...mula la kata mereka yakin dengan keputusan mahkamah...

tapi bila menang..mula la kata kerajaan tipu,hakim tipu..hahaha..

diorg igt diorg ni maksum macam nabi ker?

Roshatika March 31, 2008 at 1:49 PM  

Salam,

Akak cari ruangan komen untuk artikel terbaru tapi tak ada....

Walaubagaimanapun tahnian YB Sdr. Khairy. Inilah pemimpin berjiwa rakyat.

Teruskan usaha memenuhi inspirasi rakyat dan InsyaAllah kita akan mendapat semula sokongan rakyat pada pilihan raya akan datang.

Roshatika March 31, 2008 at 1:53 PM  

Salam,

Akak cari ruang komen untuk artikel terbaru tak ada....

Walaubagaimanapun tahniah kepada YB Sdr Khairy. Inilah sebenarnya pemimpin berjiwa rakyat.

Teruskan usaha mendekati dan memenuhi inspirasi rakyat dan insyaAllah kita akan mendapat semula sokongan rakyat pada pilihan raya akan datang.

Roshatika March 31, 2008 at 1:55 PM  

Salam,

Akak cari ruangan komen untuk artikel terbaru tapi tak ada....

Walaubagaimanapun tahnian YB Sdr. Khairy. Inilah pemimpin berjiwa rakyat.

Teruskan usaha memenuhi inspirasi rakyat dan InsyaAllah kita akan mendapat semula sokongan rakyat pada pilihan raya akan datang.

hamid March 31, 2008 at 11:36 PM  

Assalamualaikum kepada semu blogger.

Tahniah kepad YB KJ.
Keprihatinan serta ketabahan seorang pemimpin berjiwa rakyat.
Teruskan usaha anda.
Saya akan terus menyokong YB!
Hidup KJ!

hamid March 31, 2008 at 11:37 PM  

Assalamualaikum kepada semu blogger.

Tahniah kepad YB KJ.
Keprihatinan serta ketabahan seorang pemimpin berjiwa rakyat.
Teruskan usaha anda.
Saya akan terus menyokong YB!
Hidup KJ!

blues untuk rakyat April 1, 2008 at 9:57 AM  

korang boleh jamin ke kerajaan pas tidak melakukan RASUAH??

lagi satu..

nabi muhammad menawan madinah dgn membina masjid..

di mana masjid yang telah di bina oleh PAS??

-------------------------------------------

kat kelantan tu takde masjid ke......?

bodoh.....

buat masjid mewah2.... tapi tak di makmur kan....

soalan cepu emas.....

parti mana kah yang menghapuskan sekolah agama rakyat....?

adek anwar,  April 1, 2008 at 1:50 PM  

anwar ibrahim yahudi lakhnatullah...anwar lakhnat....anwar lakhnat....

Teoh April 2, 2008 at 3:13 AM  

Tahniah kepada KJ!
KJ!
i will always give u my full support!!!!

sipembangkang,  April 3, 2008 at 7:50 PM  

tapah oh tupah
msg ini utk si tapah oh tupah...

mu salah orang tu mu tak kongkek mak aku sebab waktu tu emak aku tengah di masjid dengar ceramah..maklumlah malam gelap...yang u kongkek tu ialah emak siKJ..tulah perangai siKJ tu sama dengan perangai u ...apalak tak sama siKJ tu kan anak haram u..
untuk mengenang jasa kesedapan u mengongkek emak siKJ tu...u pun sokong lah siKJ tu ...supaya u dapat lagi kongkek emak dia....pandai tul u ni...nanti lahir lagi banyak anak haram u serupa dengan KJ tu.....jangan marah......hehehehhe

K_Y_K,  September 4, 2008 at 3:51 PM  

bunch of retards with a retarded blog

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin

About This Blog

Web blog ini bukanlah laman web rasmi YB Khairy Jamaluddin , web blog ini adalah tanda sokongan kami Pro Khairy yang membayangkan sokongan kami tidak pernah terhenti kepada beliau.

Apa juga badai , fitnah dan niat yang tidak baik bukanlah halangan kepada kami yang akan terus menyokong YB Khairy Jamaluddin kerana nawaitu kami yang mahu melihat pemimpin ini terus gagah di persada politik tanah air.

Kami menulis bukan kerana nama harta atau wang berjuta , kami menulis kerana perjuangan dan kesetiaan yang lahir dari nawaitu yang ikhlas , Kami percaya Allah SWT sahaja yang maha kuasa yang akan menentukan yang boleh menghukum dan memberikan balasan setimpal kepada yang berniat jahat kepada kami dan pemimpin yang kami sayangi.

Kami akan teruskan perjuangkan dan terus menyokong YB Khairy Jamaluddin.

Kumpulan Pro Khairy.


PROKJ FAN CLUB CHAT ROLL

Followers

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP