Friday, February 22, 2008

‘Saya tidak mahu ulas’

SEREMBAN – Ahli Parlimen Rembau, Datuk Firdaus Harun tidak mahu mengulas sama ada beliau akan dicalonkan semula pada pilihan raya umum ke-12 ini atau memberi laluan kepada Naib Ketua Pergerakan Pemuda UMNO, Khairy Jamaluddin bertanding di kerusi berkenaan.

Beliau yang juga Timbalan Ketua UMNO Bahagian Rembau berkata, keputusan itu terserah kepada pucuk pimpinan parti dan tidak mahu perkara tersebut diperbesarkan lagi.

‘‘Saya tidak mahu ulas. Biarlah pucuk pimpinan parti yang menentukannya. Saya tidak pula bercakap untuk memberi laluan, itu tidak benar,” kata Firdaus ketika dihubungi di sini hari ini.

Bagi Firdaus, sebagai wakil rakyat beliau akan mengikut apa sahaja yang diarahkan oleh parti dan akur jika parti mahukan perubahan.

‘‘Kita kena ikut arahan parti. Itu pun yang kita lakukan sebelum dan semasa menjadi wakil rakyat,” jelas Fidaus.

Penentuan calon pada kerusi Parlimen Rembau menarik perhatian umum apabila Pengerusi Badan Perhubungan UMNO negeri, Datuk Seri Mohamad Hasan menyatakan nama Khairy turut dicalonkan untuk bertanding bersama penyandang sedia ada, Firdaus dan tiga lagi nama lain.

Pada pilihan raya 2004, Firdaus menewaskan calon Pas, Dzulkefly Ahmad dengan kelebihan 18,656 undi. Firdaus memperoleh 28,664 undi berbanding Dzulkefly, 10,008 undi.

0 comments:

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin

About This Blog

Web blog ini bukanlah laman web rasmi YB Khairy Jamaluddin , web blog ini adalah tanda sokongan kami Pro Khairy yang membayangkan sokongan kami tidak pernah terhenti kepada beliau.

Apa juga badai , fitnah dan niat yang tidak baik bukanlah halangan kepada kami yang akan terus menyokong YB Khairy Jamaluddin kerana nawaitu kami yang mahu melihat pemimpin ini terus gagah di persada politik tanah air.

Kami menulis bukan kerana nama harta atau wang berjuta , kami menulis kerana perjuangan dan kesetiaan yang lahir dari nawaitu yang ikhlas , Kami percaya Allah SWT sahaja yang maha kuasa yang akan menentukan yang boleh menghukum dan memberikan balasan setimpal kepada yang berniat jahat kepada kami dan pemimpin yang kami sayangi.

Kami akan teruskan perjuangkan dan terus menyokong YB Khairy Jamaluddin.

Kumpulan Pro Khairy.


PROKJ FAN CLUB CHAT ROLL

Followers

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP