Friday, February 22, 2008

BISIK-BISIK AWANG SELAMAT

KEDUDUKAN Naib Ketua Pergerakan Pemuda UMNO, Khairy Jamaluddin dalam pilihan raya umum ke-12 nanti menarik perhatian ramai.

Apakah beliau akan bertanding? Itulah persoalan yang menjadi cakap-cakap politik menjelang pilihan raya, yang dijangka diadakan sedikit masa lagi.

Badan Perhubungan UMNO Negeri Sembilan mencalonkan Khairy untuk bertanding bagi kerusi Parlimen Rembau dengan mengambil kira kapasiti beliau sebagai Ketua Pemuda bahagian tersebut.

Pada Awang, Khairy cukup layak untuk bertanding atas rekod dan potensi yang beliau perlihatkan sebagai pemimpin masa depan. Lebih-lebih lagi, beliau adalah orang nombor dua Pergerakan Pemuda UMNO.

Soal beliau menantu Perdana Menteri, tidak sepatutnya dijadikan isu. Soal usianya yang muda iaitu 32 tahun, juga bukan halangan. Akan ada saban masa calon muda yang berkebolehan diketengahkan.

Tidak silap Awang, Timbalan Perdana Menteri, Najib Tun Razak mula bertanding pada usia 23 tahun.

Begitu juga beberapa tokoh lain antaranya Rahim Thamby Chik berusia 28 tahun; Isa Samad pada usia 30 tahun dan Muhyiddin Yassin ketika berumur 31 tahun.

Awang – Pilih kerana merit.

0 comments:

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin

About This Blog

Web blog ini bukanlah laman web rasmi YB Khairy Jamaluddin , web blog ini adalah tanda sokongan kami Pro Khairy yang membayangkan sokongan kami tidak pernah terhenti kepada beliau.

Apa juga badai , fitnah dan niat yang tidak baik bukanlah halangan kepada kami yang akan terus menyokong YB Khairy Jamaluddin kerana nawaitu kami yang mahu melihat pemimpin ini terus gagah di persada politik tanah air.

Kami menulis bukan kerana nama harta atau wang berjuta , kami menulis kerana perjuangan dan kesetiaan yang lahir dari nawaitu yang ikhlas , Kami percaya Allah SWT sahaja yang maha kuasa yang akan menentukan yang boleh menghukum dan memberikan balasan setimpal kepada yang berniat jahat kepada kami dan pemimpin yang kami sayangi.

Kami akan teruskan perjuangkan dan terus menyokong YB Khairy Jamaluddin.

Kumpulan Pro Khairy.


PROKJ FAN CLUB CHAT ROLL

Followers

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP