Wednesday, November 28, 2007

Bersih Atau Beruk

20 comments:

sriperak,  November 28, 2007 at 1:01 AM  

BERSIH ape ke bende nya kalau macam ni...
ini adalah propaganda ANWAR, mencari publisiti murahan... dengan niat nak buktikan pada kerajaan bahawa dia masih mempunyai kelompok "beruk-beruk" yang ramai....

kalau bapak "beruk" dah bersorak... anak buah apatah lagi.....

bro_jinggo November 28, 2007 at 1:01 AM  

Pergi jahanam dengan BERSIH!!!!

Matbond,  November 28, 2007 at 1:13 AM  

wawawa... geli hati bila tengok dibabak-babak terakhir youtube Bersih atau beruk.

Syabas... Satu pendedahan yang menarik.

ezamx,  November 28, 2007 at 1:23 AM  

Tangkap sahaja bapak-bapak beruk tersebut. Sumbat dalam Isa.

allegro,  November 28, 2007 at 2:26 AM  

sahabat2 islam engko je ke yg ko seru nih???
mane sahabat2 non-muslim ngko yg lain??? apsal x sebut pun dlm video tu??

jawab

Anonymous,  November 28, 2007 at 3:04 AM  

Lihat video diatas bagaimana Menantu Pak Lah menggepalai satu perhimpunan di ibunegara tahun lalu apabila Condoleezza Rice datang ke Kuala Lumpur. Hari ini, media yang menjadi alat kerajaan BN membelasah demonstrasi aman dengan menunjukkan klip-klip demonstrasi di Pakistan dan Palestin dengan menggunakan slogan, Demonstrasi Aman selalu bertukar menjadi ganas.

Tadi dalam Buletin Utama menunjukkan laporan Pak Lah “membelasah” demonstrasi. Namun sedikitpun beliau tidak pernah marah apabila menantunya mengganjurkan demonstrasi.

Apakah negara ini hanya untuk Pak Lah dan Menantunya?

Apa kata anda?

lengkong,  November 28, 2007 at 10:19 AM  

hahahahah....satu tontonan video lawak murahan oleh UMNO...kalau 10 tahun dulu x pela sekarang zaman it beb zaman teknologi maklumat dan rakyat dah boleh menilai mana baik dan buruk...
tahniah khairuk ( Khairy + Beruk = Khairuk )

kakitidur November 28, 2007 at 10:23 AM  

Apalah bro_jinggo. Macam marah aje. Kan awak ni pengendali web ni rilek lah brother. Kalau kail sejengkal jangan lautan hendak diduga. Tak baik cakap manusia tu beruk. Allah buat manusia tu semuanya baik-baik kecuali orang yang tak sembahyang. Ahh itu yang Allah sumpah jadi beruk. Jangan cakap orang kita kena tengok pada diri kita dulu. Dah cukup ke amal ibadat kita?

Anonymous,  November 28, 2007 at 11:31 AM  

laman blog bodoh..

apedaa mamat jinggo ni, beruk hitam yg dapat cgpa 2.26 pun kau nak sembah!

adoi..bodohnya bahalul2 rempit ni.

Anonymous,  November 28, 2007 at 12:49 PM  

bodoh tul lah vedio nie ye lah snggup duk belakon balik ...bt mcm anjing duk meyalak ..wei mcm budak2 lah ...dah tua bt lah cara tua ..matang lah sikit ..pastu nak kutuk xnampak muka nak protes pakai topeng jer ...tahu lah khairy kasi duit kat ko bt semua tu ..ayat dah lah terabur ..belah ar...mcm bangang jer

minda_global,  November 28, 2007 at 3:25 PM  

Apa pulak... Bagi aku video ni memang bagus. Bagi korang memangla tak bagus sebab vedio ni kutuk korang. Sanggup jadi kuda belasahan BERSIH.

Vedio ini amat menarik dan sudah pasti penyokong beruk dan pemimpin beruk terasa malunya dengan tindakan yang mereka lakukan baru-baru ini.

Masej sampai, lakunnan hebat, skrip menarik. Inilah yang kita mahukan.

Sudah pasti beruk-beruk jalanan kepanasan.

Tak lupa sejarah,  November 28, 2007 at 3:39 PM  

minda global sejarah telah membuktikan pada tahun 1990 najib pernah buat demontrasi di padang tpca untuk bergaduh dgn org cina.Ketua cina tu lee kim sai ketua mca selangor dan yg melayu najib pakar c4.Jgn lupa sejarah perkauman ni berlaku pada 1990.Adakah najib ni beruk tak pun monyet?

Anonymous,  November 28, 2007 at 5:53 PM  

Khir Toyo Tauke Penyapu


Dah banyak cerita merapu
Buat rakyat kecoh haru biru
Al-kisah Khir Toyo tauke penyapu
Ramai yang gelak tersipu-sipu
Adakah patut bagi penyapu
Jatuh maruah kawantu
Sapa yang tak tau malu
Tak patut MB buat macam tu
Ini bukan budaya Islam atau Melayu
Bukan pasal khurafat atau hantu

Sepatutnya ada lain cara
Panggil Ketuanya untuk berbicara
Panggil pakar runding dan tanya
KPI dan Balance Scorecard boleh diguna
Jadi lebih sistematik namanya


Doktor gigi jangan ikut kepala
Malu kepada kaum suku Jawa
Ok saja Keris nak bertanya
Buat rumah tanpa permit nak bagi apa
Macam Istana dibina Dato Zakaria
Yang tu kena bagi bulldozer la

Ilmu pengurusan profesional mestilah ada
Kepada semua pemimpin negeri atau negara
Kalau tidak timbullah pelbagai angkara
Sebab malas nak belajar atau membaca
Asyik nak melancung luar negara
Macam yang dianjurkan KM Melaka
Sampai bini pun dibawa bersama
Betul ke lawatan sambil belajar di sana
Habis kenapa dibawa sekali keluarga

Inilah contoh-contoh pemimpin kita
Bagaimana nak bawa Malaysia berjaya
Tengok PM kita pun rasa meloya
Langsung tak da standard antarbangsa


Kawan Keris baru balik dari luarnegara
Mat Salleh kata pemimpin kita gila

Keris Silau
15 November 2007

Putera Umno,  November 29, 2007 at 12:43 PM  

Memang sah perhimpunan Umno sial itu hari adalah perhimpunan beruk² M'sia krn kehadirannya utk mendengar raja beruk menghina rakyat yg berhimpun secara aman. Utk pengetahuan semua, Umno lama dah berkubur & yg ada skrg adalah Umno sial terbitan Tun Dr. Mahathir.

Anonymous,  November 29, 2007 at 10:42 PM  

adakah khairy tu seekor malaun yang bergelar hantu syaitan? Ko jawab le dulu baru aku jawab bahagian aku pula! Kalau bersih tu beruk, malaun tu apa pula? ungka? orang utan? muka pun tak senonoh!

Anonymous,  November 29, 2007 at 10:45 PM  

babi anak sundal paria! kau pergi main nonok mak engkau lah! anak sundal!

kakitidur November 30, 2007 at 12:08 PM  

Untuk pengetahuan semua penulis dalam blog ini adalah orang yang sama. Corak penulisan dan cara perkataan disusun adalah sama terutama dibawah pena bro_jinggo, parangsasau dan lain-lain lagi.

umno07 November 30, 2007 at 6:22 PM  

mmg khairy n pgikut umno ni buta sjarah ke???? bkan kah dmontrasi jlanan ni sblum merdeka ag???umno gak yg jd demonstran...so,,khairy n pgikut2 umno ni asal usul dri beruk la????kan demonstran tu beruk...
1 ag,,,pehal paklah duk nyibuk 'saya pantang dicabar'??? rakyat mnentang die ke??? rakyat skrg mnentang kbatilan dlm spr...paklah hadhari pula sibuk nak mlindungi kebatilan spr tu...mcm ni ke imam hadhari??? menegakkan kebatilan....takut sgt ke???

Anonymous,  December 2, 2007 at 6:57 AM  

For the fact that we can see only your pimpled scared face shows you rally GOT NO BALLS at all.

Yeah, no BALLS equals no GUTS.

Anonymous,  August 14, 2008 at 4:08 PM  

aku benci tol si carry ni.sombng bgkak,blagak pndai,psl die la UMNO drop gler.hahaha.ln kli kne pndai2 la berbahase.arap je blaja oxford tp minda cam university SERENTI.

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin

About This Blog

Web blog ini bukanlah laman web rasmi YB Khairy Jamaluddin , web blog ini adalah tanda sokongan kami Pro Khairy yang membayangkan sokongan kami tidak pernah terhenti kepada beliau.

Apa juga badai , fitnah dan niat yang tidak baik bukanlah halangan kepada kami yang akan terus menyokong YB Khairy Jamaluddin kerana nawaitu kami yang mahu melihat pemimpin ini terus gagah di persada politik tanah air.

Kami menulis bukan kerana nama harta atau wang berjuta , kami menulis kerana perjuangan dan kesetiaan yang lahir dari nawaitu yang ikhlas , Kami percaya Allah SWT sahaja yang maha kuasa yang akan menentukan yang boleh menghukum dan memberikan balasan setimpal kepada yang berniat jahat kepada kami dan pemimpin yang kami sayangi.

Kami akan teruskan perjuangkan dan terus menyokong YB Khairy Jamaluddin.

Kumpulan Pro Khairy.


PROKJ FAN CLUB CHAT ROLL

Followers

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP